Захист результатів досліджень на розширеній секції «Раціональне природокористування» Науково-технічної ради Міністерства освіти i науки України

23 січня 2017 року

   20 січня 2017 року у Міністерстві освіти i науки України на розширеному засіданні секції «Раціональне природокористування» Науково-технічної ради Міністерства освіти i науки України з питань формування та виконання державного замовлення на науково-технічну продукцію, яку очолював заступник міністра освіти і науки України Стріха Максим Віталійович, науково-педагогічними працівниками кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І. І. Мартиненка Опришком Олексієм Олександровичем, Комарчуком Дмитром Сергійовичем та Заєць Наталією Анатоліївною представлено результати наукових досліджень, проведених у 2016 році, за темою «Розроблення системи дистанційного моніторингу стану посівів для раціонального використання добрив».

    Протягом першого етапу було розроблено методику щодо радіочастотної корекції для спектральних сенсорів БПЛА, яка може використовуватись як при сонячній так і в хмарну погоду без використання оптичних шаблонів. Додатково для перевірки отриманих результатів калібрувальних залежностей щодо стану мінерального живлення було поставлено серію дослідів в лабораторних умовах та на базі ВП НУБiП Укpaїни “Aгpoнoмiчнa дocлiднa cтaнцiя” у тpивaлoму пoльoвoму дocлiдi кaфeдpи aгpoxiмiї тa якocтi пpoдукцiї pocлинництвa iм. O.I. Душeчкiнa. Із використанням фітотрону кафедри АРС були встановлені базові налагодження фотокамери, вибрані режими зйомки та отримані залежності оптичних характеристик рослин від стану мінерального живлення. Отримані залежності дозволили опрацювати дані що були отримані впродовж 2016 року, що дозволило отримати перші калібрувальні залежності (пшениця).


     Секція позитивно оцінила результати роботи наукового колективу в 2016 р. за означеною темою. Як результат, звіт затверджено та відкрито фінансування для подальших етапів науково-технічної розробки.

     Кафедра автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І.Мартиненка вдячна: науковій частині університету за ефективний адміністративний супровід теми, кафедрам агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна, молекулярної біології, мікробіології та біобезпеки за активну участь у проведенні наукових досліджень.

К.т.н. старший викладач кафедри АРС Комарчук Д.С.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook