Студентка юридичного факультету Катерина Соболєва: «Мрію стати суддею Конституційного суду України»

21 січня 2017 року

     Ця тендітна дівчина спростовує стереотипи. Вона не лише красуня, причому титулована – їй належить звання «Красуня НУБіП - 2016», а ще й цікава, розумна і амбітна студентка, яка мріє (не багато, не мало) стати суддею Конституційного суду України. Тож знайомтеся ближче – другокурсниця юридичного факультету Катерина Соболєва.


 

   — Розкажи, чому вирішила стати юристом?

   — Ще з дитинства мені вдавалося вирішувати суперечні питання мирним шляхом, доводячи одній стороні, що вона не права і чому саме. Можливо, це й зумовило вибір майбутньої професії. Вважаю роботу юриста дуже цікавою та перспективною. І хоча сьогодні у цій сфері працює дуже багато людей (а відтак і конкуренція висока), справжній професіонал, який досконало знає свою справу – завжди буде затребуваний.

 

 

У своєму виборі ти зупинилася на нашому університеті. Які його переваги переконали тебе?

Навчаючись у НУБіП вже другий рік, я зрозуміла: з вибором вишу не помилилась. На моєму рідному юридичному факультеті працюють справжні професіонали та знавці своєї справи, функціонує одна із найпотужніших кафедр в Україні – аграрного та земельного права ім. В.З. Янчука. Крім того, панує тепла, майже сімейна, атмосфера.

 

Ця твоя сесія вже не перша, маєш досвід, то що було найважчим цього року?
З кожним семестром навчання стає все цікавішим, бо додаються нові профільні предмети, відповідно – пізнаєш щось нове. Цього семестру я вивчала кримінальне, цивільне і Конституційне право України. І тепер краще розумію правову систему нашої держави. Дякуючи вмінням викладачів зацікавити студента у вивченні свого предмету, мені вдалось закінчити вивчення кожного курсу на відмінно. І труднощів із сесією взагалі не було. Важко лише тим, хто не вчиться, а якщо протягом року відвідувати всі заняття та вчити все на совість, то й до іспитів будеш готовий на всі 100.

 

Розкажи про свій досвід закордонного стажування.

Влітку за програмою обміну студентами я їздила до Нідерландів. І за два тижні стажування в університеті Вагенінген, дізналася багато нового, відкрила для себе європейське студентське життя та привезла багаж нових знань, які будуть корисні і в Україні. Насправді наша система освіти та європейська дуже різняться. Європейці приділяють більше уваги практичним заняттям. Вважається, що так матеріал запам’ятовується краще і студенти на ділі реалізують дане лектором. Також багато завдань дається студентам у формі групових робіт, що виробляє вміння працювати у команді та відкривати лідерські якості. Раджу всім студентам, які знають іноземну мову і мають можливість взяти участь у такому воркшопі, скористатися нагодою, бо це дійсно неймовірний досвід.

 

   — Який університетський захід запам’ятався тобі найбільше?

   — Кожен з них по-своєму особливий, та найбільше мені все ж таки запам’яталися «Красуня НУБіП» (мабуть, не в останню чергу тому, що стала переможницею) та благодійна вечеря, на якій я була одним із лотів. Щиро рада, що своєю участю змогла зробити хоча б одну дитину щасливішою.

 

Ким ти бачиш себе після того, як отримаєш диплом? 

Точно працюватиму за спеціальністю на благо своєї держави. Мрію напрацювати стаж роботи в галузі права, набути досвіду і стати суддею Конституційного суду України. Вважаю цю свою мрію цілком досяжною. Головне – наполегливо працювати та вчитися задля її втілення в життя.

Розмовляв Денис Рудень 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook