Кафедра менеджменту імені проф. Й.С. Завадського успішно завершила реалізацію українсько-канадського наукового проекту

29 грудня 2016 року
Кафедра менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського

22 грудня 2016 року в рамках реалізації канадсько-українського наукового гранту проекту «СОКОДЕВІ», партнером якого є НУБіП України, відбулося представлення результатів проведених досліджень за окресленими напрямками. У роботі засідання для заслуховування звітів та обговорення подальших перспектив співпраці науковців нашого Університету із Університетом Шербрук (Канада) взяли участь Мішель Лафльор – віце-декан з наукової роботи, професор Інституту кооперативної освіти і наукових досліджень Шербрук (Канада), Софія Буртак – менеджер тренінгових програм Дніпропетровської Сільськогосподарської Консультаційної Служби – Кооперативної Академії.

     Над реалізацією наукового дослідження за напрямком «Розвиток підприємницької діяльності у сільській місцевості на кооперативних засадах та з урахуванням гендерних аспектів» активно працювали дослідники у складі керівника проекту професора кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Лесі Забуранної і членів робочої групи: доцента кафедри економіки праці та розвитку сільських територій Вадима Ткачука, професора кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Тетяни Балановської, доцента кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Ольги Гогулі, доцента кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі Руслана Буряка.

     Отримані наукові результати команди дослідників за напрямком «Розвиток підприємницької діяльності у сільській місцевості на кооперативних засадах та з урахуванням гендерних аспектів», які презентувала професор Леся Забуранна, здобули високу оцінку присутніх. Особливу зацікавленість виклали результати гендерно-чутливого, соціологічного дослідження (яке охопило респондентів із 5 областей України) з метою визначення мотиваційних факторів та характерних рис особистості для здійснення підприємництва в аграрній сфері та їх схильності до участі в кооперативному русі, а також виявлення основних причин, що на сучасному етапі стримують процес розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в Україні.

     Результати наукового дослідження за напрямком «Розвиток молочарських кооперативів в Україні» представили група науковців на чолі з керівником проекту академіком НААН України, професором кафедри економіки праці та розвитку сільських територій Віктором Терещенком, доцент кафедри економіки праці та розвитку сільських територій Наталія Морозюк, старший викладач кафедри обліку і оподаткування, Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди Світлана Слюсар, доцент кафедри менеджменту ЗЕД, Українського гуманітарного інституту Ольга Бурова.

     Канадська сторона засвідчила високу наукову та практичну вагомість проведених досліджень для розвитку підприємницької активності сільського населення, активізації кооперативного руху в Україні для соціально-економічному відродження сільських територій. Всі члени команди дослідників отримали сертифікати від Університету Шербрук (Канада), що підтвердили успішну реалізацію поставлених цілей дослідження та пропозицію про подальшу спільну наукову співпрацю. В процесі обговорення під час засідання було визначено актуальні питання розвитку кооперативів, які потребують подальшого вивчення та визначено пріоритетні напрямки прикладних досліджень для кооперативів.

     Також відбулася зустріч Мішеля Лафльора і Софії Буртак з деканом факультету аграрного менеджменту НУБіП України Анатолієм Остапчуком та вручення канадським професором дипломів магістрам програми «Менеджмент кооперативних формувань».

     Результатом вищезазначених заходів стало укріплення співпраці НУБіП України з Університетом Шербрук (Канада), визначення перспектив подальшої співпраці у науковій сфері та у сфері удосконалення навчально-методичного забезпечення магістерської програми «Менеджмент кооперативних формувань», підтримки студентських ініціатив та конкурсів, їх стажування в рамках Проекту розвитку зерносховищ та сільськогосподарських кооперативів України, а також спільна наукова робота викладачів над дослідженнями з питань розвитку кооперації, як альтернативи відродження аграрного сектору України.

Олександр Новак, 
заступник декана 
факультету аграрного менеджменту 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook