Прикладна економіка: підсумки захисту магістерських робіт

26 грудня 2016 року

 І все на світі треба пережити,
І кожен фініш – це, по суті, старт,
І наперед не треба ворожити,
І за минулим плакати не варт.
Ліна Костенко

9 грудня 2016 року, в аудиторії 409, корпус 10, відбувся перший захист магістерських робіт на кафедрі глобальної економіки за щойно акредитованою спеціальністю «Прикладна економіка».

 

Захист магістерських робіт розпочався з привітання професора, доктора економічних наук, завідувача кафедри глобальної економіки – Вдовенко Наталії Михайлівни. Наталія Михайлівна звернулась до магістрів з порадами та побажанням успіхів. «Хай доля щедро дарує Вам, плідну працю, творче натхнення й невичерпну енергію для здійснення задуманого й омріяного. Хай впевненість у собі стане запорукою Вашого успіху, додасть наснаги для написання нових сторінок історії Вашого життя, історії Вашої родини, історії нашого університету. Саме від Вас тепер залежить майбутнє нашої держави, її престиж», – зауважила завідувач.
Як зазначила голова комісії професор, завідувач кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка, доктор економічних наук, Світлана Михайлівна Рогач, студенти достойно показали високий рівень володіння теоретичним матеріалом і пpaктичнe знaчeння одepжaних peзультaтiв дослiджeнь в свою чepгу мaє спpияти пiдвищeнню eфeктивностi вiтчизняної систeми регулювання. Висновки тa peкомeндaцiї мaгiстepських дослiджeнь студентів програми «Прикладна економіка» можуть бути ще ширше викоpистані в пpaктичнiй дiяльностi саме оpгaнiв дepжaвного упpaвлiння. Члени комісії відмітили, що результати деяких магістерських досліджень були апробовані на конференціях, висвітлені у наукових публікаціях, і дуже важливо – прийняті до впровадження навіть у практику діяльності деяких установ та організацій. Зокрема, Юлія Вахівська досліджувала основнi передумови, принципи i мехaнiзми формувaння aгрaрної полiтики Укpaїни.

  

 

Ярослав Марченко проводив дослідження на тему: «Конкурентоспроможність аграрного сектору в умовах формування і функціонування Зони вільної торгівлі з ЄС». Сосновська Діана розглянула питання щодо глобальних ринків та механізми їх функціонування.

 

Максим Городничий висвітлював питання державного регулювання виробництва продукції тваринництва в Україні. Климанський Руслан досліджував економічний механізм регулювання сільськогосподарського виробництва в Україні.

 

Дмитро Науменко розкрив сучасні проблеми здійснення державної і регіональної стратегій розвитку України.

Це була хвилююча подія як для студентів, так і всіх викладачів кафедри глобальної економіки. Теплі привітання, радість та хвилювання, позитивні емоції присутніх створювали піднесену атмосферу урочистості.

Богач Л.В, к.е.н., доцент
кафедри глобальної економіки, куратор групи

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook