Магістри-екологи захистили свої дипломні проекти

16 грудня 2016 року

     16 грудня 2016 року на факультеті захисту рослин, біотехнології та екології розпочала свою роботу екзаменаційна комісія із захисту магістерських робіт зі спеціальності «Екологія та охорона навколишнього середовища».

     Розпочався захист із вітального слова декана факультету Миколи Миколайовича Долі та зачитання наказу про створення екзаменаційної комісії. Головою комісії згідно наказу було призначено доктора сільськогосподарських наук, професора, завідувача кафедрою екології агросфери та екологічного контролю Володимира Миколайовича Чайку, членами комісії: доктора сільськогосподарських наук, професора кафедри екології агросфери та екологічного контролю Наталію Анатоліївну Макаренко, доктора біологічних наук, професора, завідувача кафедри радіобіології та радіоекології Ігоря Миколайовича Гудкова та доктора біологічних наук, професора кафедри загальної екології та безпеки життєдіяльності Віталія Андрійовича Гайченка.

     Розпочався захист із робіт англомовної магістерської програми: Цвик Андрій познайомив всіх з нормуванням якості атмосферного повітря в Україні, країнах ЄС та США, Бузинна Оксана – з екологічними проблемами водопостачання аграрних територій України, Матвійчук Наталія – з результатами екологічної оцінки сільських територій, як середовища життя людини (на прикладі Чернігівської обл.), а Гріненко Олена – з екологічною оцінкою сільських територій як складової управління агротуристичною діяльністю. Студенти презентували свої результати та відповідали на поставлені членами екзаменаційної комісії запитання на англійській мові.

     Студенти україномовної магістерської програмипредставили на розгляд комісії роботи з екологічної оцінки стану агроландшафтів Київської області (Є. Мельчарек), екологічної структури навколоводної вищої рослинності Дідорівського урочища (К. Шишанова), вдосконалення системи поводження з твердими побутовими відходами в Україні (Д. Кот), агротуристичної діяльності, як чинника сталого розвитку сільських територій (Ю.  Марчишина), впливу водного балансу грунтового покриву на продуктивність агроекосистем (М. Сухенко) та ін. 

     В своїх доповідях магістри продемонстрували не лише набуті протягом навчання професійні компетентності, а й проявили себе креативними, здатними приймати самостійно рішення, пристосовуватися до умов середовища майбутніми екологами, викладачами вищого навчального закладу. Роботи студентів були оцінені на достатньому та високому рівні.

Юлія Рибалко,

заступник декана 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook