Унікальний гриб шиїтаке! На кафедрі закритого ґрунту проведено відкрите практичне заняття

13 грудня 2016 року

     12.12.2016 р. на кафедрі закритого ґрунту було проведене відкрите практичне заняття з дисципліни «Інновації у грибівництві» на тему «Технологічні операції культивування шиїтаке» для студентів магістратури 1 року навчання спеціальності 203 Садівництво та виноградарство.

  

     Шиїтаке, завдяки своїм лікарським і поживним властивостям, насправді є унікальним грибом, який здобуває усі більшу популярність у світі. Почали з’являтись перші виробництва даного виду і в Україні. Тож студенти на практичному занятті мали можливість детально ознайомитись з усіма технологічними етапами культивування гриба, починаючи з приготування субстрату, і закінчуючи збиранням і сортуванням продукції. Неабиякий інтерес викликав у магістрів інноваційний метод підготовки субстратів для даного виду методом атмосферної стерилізації, оскільки основним способом поки що залишається більш енергозатратний метод автоклавування. На занятті студенти виконали основні операції з догляду за культурою та контролювання мікрокліматичних параметрів на етапі інкубації та ініціації плодоношення і збирання грибів. Ними було проведене сортування продукції згідно існуючого стандарту.      

   

      А на завершення кожний студент отримав домашнє завдання у вигляді блоку з субстратом, інокульованим міцелієм шиїтаке, який він має, спираючись на отримані знання, спробувати довести до плодоношення у домашніх умовах і подати короткий звіт з проведеного технологічного процесу.

Доцент кафедри закритого ґрунту Цизь О.М.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook