«Свято спорту»: від фізичної культури – до спорту високих досягнень

8 грудня 2016 року

     8 грудня 2016 року в університеті пройшло традиційне «Свято спорту», яке фактично підбивало підсумки спортивного календарного року. Те, що він був результативний та насичений подіями, засвідчували таблиці з результатами змагань серед студентів, НПП, гуртожитків, Всеукраїнських спортивних сільських ігор серед студентів аграрних ВНЗ 2016 року.

     Відкривали свято парад збірних університету та запальний виступ збірної університету з танцювальної аеробіки (тренер Наталія Крупко, капітан – студентка факультету аграрного менеджменту Анна Матвійчук) – володарі відкритого Кубку України зі спортивної аеробіки.

     Від імені ректора Станіслава Ніколаєнка учасників і гостей вітав проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Нагадавши, що в залах спорткомплексу НУБіП тренувалися Олімпійські чемпіони, чемпіони світу і Європи різних років, він закликав нинішнє студентське покоління продовжувати ці славетні традиції.

     Одним із головних досягнень спортсменів університету у цьому році стала перемога НУБіП у Всеукраїнських спортивних іграх серед студентів аграрних вищих навчальних закладів. Перші місця на них вибороли чоловіча та жіноча збірні з баскетболу, другі – чоловіча та жіноча збірні з волейболу, третє – з настільного тенісу.

     У 2015 році науково-педагогічні працівники та співробітники університету успішно виступили на Всеукраїнській спартакіаді «Здоров’я» серед аграрних вишів. Вони стали чемпіонами у всіх видах програми, зокрема з футболу, волейболу, шахів, настільного тенісу, бадмінтону, тож і посіли 1-ше місце у загальнокомандному заліку. Нагороди їм вручав представник комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та науково-методичного центру «Агроосвіта» Олександр Мироненко.

     Подяками та пам’ятними подарунками за значні особисті спортивні досягнення та пропаганду фізичної культури і спорту в університеті відзначені член збірної команди України з боксу, чемпіонка України 2016 року Тетяна Петрович (агробіологічний факультет), чемпіон України з хортингу серед чоловіків у 2016 році, бронзовий призер чемпіонату України з греко-римської боротьби 2015 року і першості світу з хортингу 2016 року Михайло Сятиня (агробіологічний факультет), член національної збірної, чемпіон України, призер чемпіонату Європи з кіокушин карате Андрій Меженський (факультет ветеринарної медицини), член національної збірної України ічемпіонка Універсіади України 2016 року з гирьового спорту Людмила Кузько (агробіологічний факультет), члени збірної університету з перетягування канату – чемпіони України 2015 року Олег Паляруш (гуманітарно-педагогічний факультет), Богдан Васюта і Олександр Андрусович (ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження), Ярослав Нікітін та Павло Нагієв (факультет захисту рослин, біотехнологій та екології).

     Серед багатьох змагань, які проводяться в університеті, особливе місце займає Спартакіада студентів НУБіП з 14 видів спорту. Цього року вона проводилася вже в 59-те. Переможцями і призерами у ній стали факультети агробіологічний, аграрного менеджменту, конструювання та дизайну.

 

      Продовжили свято показові виступи. Свою майстерність гостям продемонстрували боксери – Тетяна Петрович, призер та чемпіон Всеукраїнських турнірів, чемпіон Києва 2016 року Віталій Севрук (факультет землевпорядкування), кандидат у майстри спорту з художньої гімнастики Анастасія Атаманчук (факультет ветеринарної медицини), майстри східних бойових мистецтв – учасники університетської секції кіокушин карате. Аплодисментами зустріли спільні виступи секції танцювальної аеробіки та колективів кафедри культурології, а також перетягування канату між командами НУБіП-1 та НУБіП-2 (фішка в тому, що найміцнішим хлопцям протистояли… дев’ятеро дівчат).

     У цьому році, у межах спартакіади серед студентів НУБіП, ректор університету заснував перехідний Кубок з футболу. Переможцем змагань 2016 року став факультет аграрного менеджменту: справді вражаючий кубок було вручено капітану команди Сергію Романчуку, а гравцям – комплект нової форми. Та й сама кафедра фізичного виховання не залишилася без подарунка – отримала від профспілки спортивний інвентар.

     Ще одним студентським змаганням стала спартакіада серед мешканців гуртожитків. Трійка кращих тут виглядає так: гуртожитки №№6, 7, 2.

     Що ж до спартакіади «Здоров’я» серед викладачів та співробітників, то переможцем в ній став дружний колектив агробіологічного факультету. Друге місце здобули спортсмени факультету захисту рослин, біотехнології та екології, а третє – ННІ лісового і садово-паркового господарства.

Изображение

     А завершив програму свята конкурс найшвидших і найспритніших спортсменів зі скіллінгу – стрибків через скакалку. Як не дивно, але з трьох кращих результатів – два на рахунку хлопців. Переможець – Олександр Бочков (факультет конструювання та дизайну) за одну хвилину встиг перестрибнути через скакалку 183 рази, а краща серед дівчат Яна Коломієць (юридичний факультет) – 161.

     

 

Валентин Обрамбальський,
Ірина Білоус 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook