Проведене відкрите лабораторне заняття зі студентами ОС «Бакалавр» на тему «Ветеринарно-санітарна експертиза риби»

6 грудня 2016 року

5 грудня у навчальній лабораторії кафедри ветеринарно-санітарної експертизи під керівництвом доцента Т.В. Таран і професора С.А. Ткачук було проведене відкрите лабораторне заняття зі студентами 4 курсу 1 групи ОС «Бакалавр» на тему «Ветеринарно-санітарна експертиза риби».


Лабораторне заняття складалося із двох частин: теоретичної та практичної. В теоретичній частині було розглянуто анатомо-топографічні особливості будови риби, порядок відбору проб риби та рибної продукції, визначено методи дослідження: органолептичні, фізико-хімічні, бактеріологічні та паразитологічні.


Практична частина полягала у відпрацюванні методик дослідження риби та рибної продукції. Студентами було проведено розтин риби ставової, відібрано проби та проведено лабораторні дослідження.


Окремо було зауважено на паразитологічному дослідженні оселедців, зокрема на наявність анізакід та визначенні їх життєздатності.

Належне проведення показового заняття також забезпечували старші лаборанти кафедри ветеринарно-санітарної експертизи О. П. Мирошніченко та О. Ю. Лапа, інженер І категорії Л. В. Ткачик. Колектив кафедри на чолі з завідувачем, які були присутні під час відкритого лабораторного заняття залишилися задоволені якістю його проведення й високо оцінили педагогічну майстерність доцента кафедри ветеринарно-санітарної експертизи Т.В. Таран та професора С.А. Ткачук.

М. Мельник
 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook