Студенти дослідили ензими сироватки крові на відкритому лабораторному занятті з дисципліни «Ветеринарна клінічна біохімія»

28 листопада 2016 року

Викладачі кафедри біохімії ім. акад. М.Ф. Гулого професор Вікторія Грищенко та доцент Валерій Цвіліховський 24 листопада 2016 року зі студентами 5 групи 4 курсу факультету ветеринарної медицини провели відкрите лабораторне заняття з дисципліни «Ветеринарна клінічна біохімія» на тему: «Дослідження ензимів сироватки крові, їх значення в діагностиці захворювань внутрішніх органів».

Лабораторне заняття було проведене в навчальних лабораторіях кафедри. Студенти використовуючи сучасні лабораторні прилади та обладнання, опанували методики біохімічного аналізу визначення активності ферментів, що характеризують стан серцево-судинної, м’язової та гепатобіліарної систем тварин.

Для біохімічного дослідження було використано сироватки крові різних видів тварин (собака, кіт, свиня, кінь та велика рогата худоба).


Отримані результати були порівняні з нормативними показниками фізіологічного стану тварин та зроблені висновки щодо патологічних змін.
 

Завідувач кафедри біохімії ім. акад. М.Ф. Гулого,
професор Віктор Томчук

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook