VI Міжнародна науково-практична конференція на кафедрі автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка

22 листопада 2016 року

22 листопада 2016р. в аудиторіях кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка працювала Секція 3 «Автоматика та управління біотехнічними системами в АПК» ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми та перспективи розвитку енергетики, електротехнологій та автоматики в АПК», присвяченої пам’яті академіка І.І. Мартиненка.

Учасники Секції 3 VI Міжнародної науково-практичної конференції на кафедрі автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка.
Секція розпочала роботу ґрунтовною доповіддю доц. Решетюка В.М. про створення в Україні науково-практичного центру для потреб закритого ґрунту. Присутніх було проінформовано про результати звернення до органів державної влади, громади урочища Межигір’я, результати співпраці з іноземними партнерами, направлених на створення такої структури під егідою Асоціації «Теплицы України» за науковим супроводом НУБіП України. Обнадійливі результати уже є нині.

Доповідає доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем Решетюк В.М.
Цікаву інформацію про результати своєї наукової роботи надали польські партнери кафедри із Варшавського університету наук про життя.

Доповідає аспірант кафедри технологій відновлювальної енергетики Варшавського університету наук про життя Марчін Тулей.

Доповідає аспірант кафедри технологій відновлювальної енергетики Варшавського університету наук про життя Вероніка Базиляк.
Вони продемонстрували результати наукових досліджень щодо створення зразків обладнання для пакетування продукції сільського господарства та сушки матеріалів для виготовлення паливних пилет.
Оскільки альтернативна енергетика в Україні, особливо в останні часи, викликає великий інтерес, бурхливе обговорення сталося за результатами доповіді представника Верховної Ради України О.С, Матвійчука «Деякі правові аспекти розвитку ринку біологічних видів палива в Україні».

Доповідає представник Верховної Ради України Матвійчук О.С..

Неабиякий інтерес викликала доповідь доцента І.М. Болбота «Система керування електротехнічним роботизованим комплексом для фітомоніторингу рослин у теплиці».


Доповідає доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем Болбот І.М.
Професор М.Ф. Стародуб ґрунтовно зупинився на використані біосенсорів в системах автоматизації аграрного призначення.

Доповідає професор Стародуб М.Ф.
Професор кафедри автоматики та робототехнічних систем В.В. Коваль доповів присутнім про використання дослідів щодо створення єдиної національної системи часу в Україні для безперервного моніторингу інтегрованих систем електропостачання.

Доповідає професор кафедри автоматики та робототехнічних систем Коваль В.В.
Професор Б.В. Кузьменко, представник інституту вугільних енерготехнологій НАН України, доповів про результати багаторічних наукових результатів щодо моделювання складних процесів в енергетиці та їх використання в діючих енергетичних об’єктах.

Доповідає професор Кузьменко Б.В.
Д.т.н. Осипенко В.В. використав у своїй доповіді результати, що отримав при підготовці докторської дисертації, але використав їх для дослідження проблем, що виникають при створенні національної шкали часу та використання її для потреб електроенергетики.

Доповідає доктор технічних наук Осипенко В.В.
Всього на секції було заслухано близько 40 доповідей.
Висновок можна зробити лише єдиний: наукова діяльність за означеним напрямом суттєво активізувалася.


Завідувач кафедри, професор В.П. Лисенко

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook