Кафедра менеджменту імені проф. Й.С. Завадського продовжує активну українсько-канадську наукову співпрацю

16 листопада 2016 року

     У рамках реалізації українсько-канадського наукового гранту на проведення спільного дослідження із Університетом Шербрук (Канада) «Розвиток підприємницької діяльності у сільській місцевості на кооперативних засадах та з урахуванням гендерних аспектів» викладачі кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського д.е.н., професор Леся Забуранна і к.е.н., професор Тетяна Балановська взяли участь у роботі Круглого столу «Роль та перспективи кооперації в розвитку аграрного виробництва та формування підприємницьких навичок у студентів та сільської молоді» (за підтримки уряду Канади в рамках Проекту розвитку зерносховищ та сільськогосподарських кооперативів в Україні), що проходив у Дніпропетровському державному аграрно-економічному університеті. Науковці представили групу дослідників із Національного університету біоресурсів і природокористування України, які залучені до реалізації вищезгаданого наукового дослідження і оприлюднили отримані результати за звітний період. 

     У роботі Круглого столу активну участь також взяли широке коло науковці із ВНЗ України, представники Канадського зернового проекту, Кооперативної Академії, члени кооперативів та студенти. Професор Леся Забуранна презентувала отримані наукові результати команди дослідників НУБіП України, що здобули високу оцінку присутніх. Особливу зацікавленість виклали результати гендерно-чутливого, соціологічного дослідження (яке охопило респондентів із 5 областей України) з метою визначення мотивацій та характерних рис особистості для здійснення підприємництва в аграрній сфері та їх схильності до участі в кооперативному русі. Також, метою даного опитування було з’ясування основних причин, що на сучасному етапі стримують процес розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в Україні. 

     Канадська сторона засвідчила високу наукову та практичну вагомість проведеного дослідження для розвитку підприємницької активності сільського населення, активізації кооперативного руху в Україні та посилення ролі жінок у соціально-економічному відроджені сільських територій. Всі члени команди дослідників отримали сертифікати від Університету Шербрук (Канада), що підтвердили успішну реалізацію поставлених цілей дослідження та пропозицію про подальшу спільну наукову співпрацю. Також, в процесі обговорення під час Круглого столу було визначено актуальні питання розвитку кооперативів, які потребують подальшого вивчення, визначено пріоритетні напрямки прикладних досліджень для кооперативів.

     Результатом візиту стало укріплення співпраці НУБіП України з Університетом Шербрук (Канада), Дніпропетровським державним аграрно-економічним університетом, обговорення перспектив подальшої співпраці у науковій сфері та у сфері удосконалення навчально-методичного забезпечення магістерської програми «Менеджмент кооперативів», підтримки студентських ініціатив та конкурсів, їх стажування в рамках Проекту розвитку зерносховищ та сільськогосподарських кооперативів України, а також спільна наукова робота викладачів над дослідженнями з питань розвитку кооперації в Україні, адже саме кооперативи можуть відіграти головну роль у відродженні аграрного сектору України.

Олександр Новак,
заступник декана
факультету аграрного менеджменту
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook