Круглий стіл "Дорадництво: як перетворити знання на гроші". День 1.

8 листопада 2016 року
Київ Експо Плаза

 

         8 листопада 2016 року в Києві відкрилась найбільша виставка сільськогосподарської техніки та обладнання «ІнтерАгро 2016».

  

       В рамках цієї виставки кафедра аграрного консалтингу ННІ післядипломної освіти НУБіП України організувала і провела Круглий стіл на тему: «Дорадництво: як перетворити знання на гроші». Учасники Круглого столу - учені економісти-аграрії, освітяни, спеціалісти дорадники, експерти-дорадники і очільники громадських організацій, обєднані єдиною загальною метою - ролі дорадництва у забезпеченні конкурентоспроможного  розвитку агровиробництва і сільських територій шляхом надання науково-обгрунтованих рекомендацій дорадниками та експертами-дорадниками.

     Відкрила круглий стіл д.е.н., професор кафедри аграрного консалтингу та сервісу Т.П. Кальна-Дубінюк, вказавши на актуальності його проведення на сьогоднішній день та  познайомила всіх з його учасниками, яких було більше 60 осіб, серед яких були  представники іноземних компаній з США, Німеччини, Польщі.

     До учасників з вітальним словом звернулися президент Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України Р.Я. Корінець, який призвав до підтримки дорадництва в Україні,  його значення на місцях в залученні сільгоспвиробників та населення до інноваційних проектів і програм щодо розвитку сільських територій на шляху до Євроінтеграці.

 

     Ключові доповіді зробили заступник директора ННІ післядипломної освіти В.О. Пабат, який говорив про інноваційні виклики дорадництва, його роль у підвищенні конкурентоспроможності агровиробництва, успішному просуванню української продукції на міжнародні ринки тощо.

     У виступі завідувача кафедри інформаційних технологій М.Й. Швиденка було наголошено про важливість розвитку електронної системи дорадництва, організації вебінарів для фахівців різних галузей сільськогосподарського виробництва в областях та районах – на місцях за участю передових вчених університету тощо.

 

 

         Цікавою була інформація Стрижака О.Є.,  провідного наукового співробітника, доктора технічних наук  Інститута телекомунікацій і глобального інформаційного простору НАНУ, про систему ТОДОС - ІТ технологія забезпечення процесів трансферу знань.

 

 

           Від фермерів України своїми досягненнями поділилась Лановенко В.М., власник органічного розсадника родини Лановенко, Президент  Академії Органічного Садівництва «Ekogarden», яка зробила яскраву презентацію "Органічне садівництво. Досвід виробника органічних саджанців".

 

           

От де треба вчитись іншим, як в скрутних економічних умовах, можна налагодити своє виробництво і бути успішним фермером – садівником.

          Доповіді супроводжувались питаннями, відбувалась жвава дискусія в якій приймали участь не тільки спеціалісти, науковці,  а і студенти    майбутнє нашої країни.

 

      

         Далі буде....

 Тетяна Кальна-Дубінюк

завідувач кафедри

Ірина Кудінова

доцент кафедри аграрного

консалтингу та сервісу

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook