Управління якістю чи якісне управління …

8 листопада 2016 року
8 листопада 2016 року в рамках Глобального проекту «Молодіжний творчий рух «ЕСТАФЕТА ЯКОСТІ» на базі НУБіП України пройшов  заключний етап (гран-прі) Міжнародної Олімпіади з менеджменту серед молоді. Ініціаторами даного заходу виступили Міжнародна гільдія професіоналів якості спільно з Клубом лідерів якості країн Центральної і Східної Європи за сприяння Української асоціації якості та Всеросійської організації якості.
На попередньому етапі цієї олімпіади, який відбувалася у червні 2016 року взяли участь більше 240 учасників з різних країн Європи, в тому числі з України (71 учасник). Змагання проходили за двома номінаціями: «Практики та методи менеджменту» і «Системи менеджменту якості».
До нашого університету для участі в гран-прі завітали лише переможці попереднього етапу, а це 9 кращих учасників, які в ході тестування вже продемонстрували високий рівень знань з менеджменту якості: його прикладних та теоретичних аспектів. Особливістю гран-прі, як етапу цих змагань є те, що учасники крім відбіркового тестування, згідно положення про конкурс, повинні були відповідати на логічні запитання, пов’язані з певними ситуаціями, та вирішувати кейси з подальшим публічним обґрунтуванням рішень.
 
Відповідальна і складна місія щодо розробки завдань та оцінки відповідей учасників була покладена на журі. Так, для забезпечення проведення конкурсу у  номінації «Практики та методи менеджменту» журі було сформовано з науково-педагогічних працівників НУБіП України та НТУ України «КПІ». Головою журі було визначено провідного науковця в сфері управління доктора економічних наук, професора кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Олексія Гудзинського; а членами журі – кандидатів економічних наук, доцентів кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Ольгу Гогулю, Олександра Новака та доцента кафедри менеджменту НТУУ КПІ Ірину Луценко.
Завдання були нелегкими, адже в значній мірі описували управлінські проблеми розвитку підприємств аграрної сфери. Представникам класичних та технічних університетів: Дарьї Дарбинян (Херсонський національний технічний університет, м. Херсон), Анастасії Оверченко (Державний вищий навчальний заклад «Запорізький національний університет», м. Запоріжжя), Анні Лінник (Національна металургійна академія, м. Дніпро) врахувати специфіку аграрної галузі було особливо складно. Учасникам довелося побувати на місці молодого менеджера, який налагоджує взаємодію у сформованому колективі; окреслювати програму збалансованого розвитку органічного виробництва сільськогосподарської продукції; визначати пріоритети для фінансування виробничих та соціальних проектів у підприємстві тощо.
Переможницею в номінації «Практики та методи менеджменту» стала Дарья Дарбинян, яка у фінал потрапила лише після додаткового туру, але змогла мобілізуватись і надати більш обґрунтовані та чіткі відповіді в ході обговорення практичних ситуацій.
В рамках конкурсу абсолютний переможець серед обох номінацій визначався у суперфіналі, де Дарья продемонструвала високий рівень знань, але враховуючи те, що акцент в завданнях заключного етапу був зроблений на систему менеджменту якості, вона поступилась своїй суперниці студентці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Олександрі Сковоринскій.
Даний захід був корисний та цікавий не лише для конкурсантів, а й для викладачів та студентів, які їх активно підтримували, теж обдумували відповіді. Крім того всі присутні прослухали змістовну та актуальну лекцію випускника нашого університету, почесного президента МГПЯ, президента Клубів лідерів якості України і країн Центральної та Східної Європи Петра Калити.
 
Заступник декана факультету аграрного менеджменту Олександр Новак, 
доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С.Завадського Ольга Гогуля
 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook