Кафедра біржової торгівлі провела відкрите лабораторно-практичне заняття з дисципліни «Біржовий фондовий ринок»

2 листопада 2016 року

 1 листопада було проведено відкрите лабораторно-практичне заняття з дисципліни «Біржовий фондовий ринок» для студентів першого року навчання за магістерською програмою спеціальність 076 - Підприємництво, торгівлі та біржова діяльність, спеціалізація - професійна діяльність на біржовому ринку. Згадані студенти, а також студенти інших економічних спеціальностей більшу частину відповідних занять проводять в спеціалізованій лабораторії кафедри біржової діяльності.
Лабораторія є спеціалізованою аудиторією, призначеною для вивчення основ та особливостей здійснення торгівлі фінансовими та товарними активами на організованих (біржових) ринках, проведення самостійних аналітичних досліджень. Тривалий період існування даної лабораторії дозволив забезпечити її належний технічний та програмно-інформаційний рівень, що дає можливість проводити лекційні, практичні заняття на високому освітньому рівні, оперативно працювати з потоками змінної ринкової інформації, біржової та економічної інформації/статистики, застосовуючи спеціальні програми, ресурси мережі Internet, електронні матеріали.


На занятті були присутні декан економічного факультету д.е.н. Діброва А.Д., представники кафедри глобальної економіки, експерти – представники інших вузів Києва та Умані. Попередня інформація про проведення заняття була розміщена у вільному доступі на електронних джерелах, відповідних дошках оголошень.

Тема лабораторно-практичного заняття «Біржові індекси та їх застосування в торгівлі фінансовими інструментами та інвестування». Проводив заняття досвідчений викладач, практикуючий трейдер-аналітик, к.е.н., доцент Шиндирук Іван Петрович.

  

План проведення заняття передбачав досягнення мети – закріплення матеріалу, отриманого підчас лекційного заняття. Завдання: повторення лекційного матеріалу згідно плану лекції та питань для самоперевірки; закріплення навичок швидкого пошуку інформації та її використання студентами для вирішення поставлених завдань; робота з практичного застосування біржових індексів для:

  • хеджування ризиків зниження вартості інвестиційного портфеля;
  • оцінки реалізованої доходності пасивного інвестування;
  • оцінки необхідного рівня доходності для наступного використання в якості ставки дисконтування при оцінці активів за DCF- методом та методом мультиплікатора Р/Е;
  • використання індексу як еталону системного ризику в моделі оцінки капітальних активів - САМР;
  • використання методики розрахунку цінового простого та капіталізованого індексу для оцінки динаміки зміни вартості акцій чи товарного ф’ючерсу.

Кожен студент отримав план проведення заняття, додаткові інформаційно-методичні матеріали, колективні та індивідуальні завдання.

Після короткого повторення лекційного матеріалу, студенти перейшли до виконання практичної частини, роботи із спеціальними програмами та відповідними інформаційними джерелами і потоками даних в тому числі на англійській мові.

За час проведення заняття всі присутні студенти змогли виконати свої індивідуальні завдання, розглянути та вирішити кілька практичних ситуацій та колективних завдань, виступити з двома короткими аналітично-презентаційними матеріалами. В кінці заняття проведено короткий зріз отриманих студентами знань. Варто відзначити живий інтерес та активність присутніх на заняття студентів.

 

Д.е.н., професор кафедри біржової діяльності Резнік Н.П.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook