Візит німецького професора міжнародного права на юридичний факультет НУБіП України

28 жовтня 2016, 21:58

     27 листопада 2016 року на запрошення кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства та Голови Ради молодих вчених юридичного факультету доцента Шульги Є. В. з робочим візитом з Німеччини завітав координатор програми Ерасмус+, професор кафедри міжнародного права Аугсбургського університету (м. Аугсбург, Баварія, Німеччина), доктор юридичний наук Штефан Лоренцмаєр.

     В ході візиту відбулися зустрічі з деканом юридичного факультету Ярою О. С. та завідувачами кафедр, де доктору Лоренцмаєру було представлено освітні та наукові програми факультету, останні наукові досягнення молодих науковців та плани розвитку юридичного факультету на майбутнє.

     Особливо актуальним питанням, поставленим деканом юридичного факультету, стало розробка в найближчому майбутньому програм обміну студентів, зокрема в рамках профільної для професора програми Ерасмус+. Пан Лоренцмаєр наголосив на особливій зацікавленості Уряду Німеччини у фінансуванні освітніх та наукових програм для талановитих студентів та молодих науковців в галузі юридичних наук в Україні та виразив сподівання на подальшу співпрацю між Аугсбургським університетом та НУБіП України.

     Окрім того, доктор Лоренцмаєр виступив перед англомовними студентами юридичного факультету та молодими науковцями з лекцією на тему «Перспектива міжнародних наукових обмінів талановитих студентів і молодих вчених за програмою Erasmus+». Лекція читалася англійською мовою.

     На лекції доктор Лоренцмаєр ознайомив присутніх з програмою Erasmus+, яка, наразі є надзвичайно популярною серед освітніх закладів ЄС. Наголосив, що в рамках Євроінтеграційних процесів, що відбуваються в Україні, особливу увагу слід приділити вивченню Європейського законодавства для можливості подальшої його імплементації у вітчизняне правове поле. З огляду на факт того, що молодь, сьогодні є рушійною силою Євроінтеграційних процесів в Україні програма наукового обміну «Ерасмус+» надасть можливість безкоштовного стажування або навчання закордоном для Українських студентів та молодих науковців.
     Після лекції деканом юридичного факультету Ярою О. С. професору було вручено диплом.

     Візит організовано в рамках традиційної програми налагодження міжнародних зв’язків юридичного факультету НУБіП України.

Голова ради молодих вчених
юридичного факультету НУБіП України,
доцент кафедри міжнародного права
Шульга Євгеній

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook