Науковий семінар за участі та підтримки членів ради роботодавців факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК
Харчова хімія - це надзвичайно цікава наука, яка покликана допомагати фахівцям галузі створювати справжні продуктові шедеври. Однак, наука ця дуже непроста і вимагає постійного вдосконалення своїх навичок та поповнення багажу знань. 20 жовтня 2016 року в приміщенні навчально-наукової лабораторії факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПКНаціонального університету біоресурсів і природокористування України пройшов технологічний семінар «Харчові барвники».
Піднімалися найактуальніші теми, зокрема:
- класифікація та виробництво барвників
- підбір і застосування для різних галузей
- «харчові міфи» про шкоду і користь харчових барвників
- практичні тести
Спікером семінару виступив Сергій Кардаш, компанія «Євроімпекс» У складі слухачів були представники компаній «Alma-Veko, Food», «Integra», а також студенти і викладачі НУБіП України.
По закінченню цікавого семінару студенти могли поспілкуватися з лектором, а також спробувати себе в якості технологів-чаклунів і змішати самостійно барвники для отримання широкої палітри кольорів. Даний семінар показав, що корисної інформації багато не буває. У зв'язку з цим, всі учасники прийняли рішення проводити подібні наукові події на постійній основі.
Особлива подяка декану факультету Баль-Прилипко Л.В. за надану можливість фахівцям галузі зустрітися у чудовій науковій обстановці для обміну досвідом та обговорення актуальних технологічних проблем.
Богдана Леонова
к.т.н., асистент кафедри технології м’ясних, рибних
та морепродуктів, директор з розвитку "Алма-Веко,Фуд"