ЗБИРАЄМО МОЛОДЬ, ЯКА БУДЕ ВІДДАНА СВОЇЙ СПРАВІ ТА ЗАКОХАНА В УКРАЇНУ!

21 жовтня 2016 року
Київська область, Тетіївський район, м. Тетіїв, с. П'ятигори, с. Дненихівка

Теті́їв — місто в Україні, районний центр Київської області, розташоване на Придніпровській височині у мальовничому місці на річці Роська, за 148 км від Києва. Проводити профорієнтаційну роботу у Тетієві для професорів Юрія та Владислава Сухенків, які завідують кафедрами на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК вже не новина. Не перший рік абітурієнти з Тетіїва та Тетіївського району стають студентами нашого університету, а деякі навіть пов’язали свою роботу з НУБіП України та плідно працюють на науковій ниві.

 

Першою зупинкою в м. Тетіїв був Тетіївський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа I-III ступенів – Природничо-математичний ліцей».

 

Це саме та підготовка, яка дуже потрібна школярам для вступу на факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК, тому що поглиблено тут вивчають, математику, хімію та біологію, які і потрібні здавати учням на ЗНО для вступу до нашого факультету.

 

Розказали ми також і про Підготовчі курси до складання ЗНО в НУБіП України, та не забули нагадати, що слухачі, які успішно закінчили курси отримують додатково по 10 балів для вступу, що дуже важливо в нелегкій конкурентній боротьбі за бюджетні місця для навчання у НУБіП України.

 

Другою зупинкою у Тетієві була «Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів». Так як і у попередньому ліцеї, школярам була запропонована цікава розповідь про університет та факультет, з підготовленої презентації вони дізнались від Владислава Сухенка про наукові здобутки факультету, матеріально-технічну базу, культурно-виховну роботу та дозвілля студентів. Було дуже багато запитань, але найголовніші – про наявність бюджетних місць.


Третьою зупинкою у профорієнтаційному марафоні, який очолював професор Юрій Сухенко було село П’ятигори. Це зупинка була дуже важливою і не тільки тому що село досить потужне, і на території села розміщені 2 навчальні корпуси загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів в якій навчаються 405 учнів, але ще й тому, що це село є батьківщиною Юрія Григоровича Сухенка і не тільки його батьківщиною. 

 

Всесвітньо відоме ім'я вченого, вихідця П'ятигір, Леоніда Володимировича Погорілого, доктор технічних наук, академік Української академії аграрних наук, Російської академії сільськогосподарських наук, Академії інженерних наук України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, заслужений діяч науки і техніки України, член Асоціації сільськогосподарських інженерів США Леонід Володимирович Погорілий – гордість і окраса вітчизняного сільгоспмашинобудування, світоч нашої інженерної думки, фундатор системного підходу до методології випробувань сільськогосподарської техніки.

За участю Л.В. Погорілого та під його керівництвом випробувано і рекомендовано до виробництва понад 3500 зразків сільськогосподарської техніки і 150 машинних комплексів. Вчений опублікував понад 400 наукових праць. У тому числі 27 книг та монографій, отримав понад 50 авторських свідоцтв та патентів на винаходи. Його ім’я носить Український науково-дослідний інститут прогнозування та випробовування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва імені Леоніда Погорілого. І так сталось, що директором П’ятигірської школи, свого часу був батько Леоніда Погорілого, а його учнем був Юрій Григорович Сухенко - доктор технічних наук, професор, директор Київського коледжу ресторанного господарства Національного університету харчових технологій, а наразі завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України, який із Владиславом Сухенком, що очолює кафедру стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції приїхали провести профорієнтаційну роботу у школі, яку Юрій Григорович закінчив майже 50 років тому.

 

Яке ж здивування і захоплення було учнів, коли Юрій Григорович розповідав їм про своє навчання у школі, потім у Харківському авіаційному інституті, працю у КБ ім. О. Антонова, навчання у Національному університеті харчових технологій, свою працю у Національному університеті біоресурсів і природокористування України і щиро запрошував на навчання до НУБіП України обіцяючи всебічну підтримку і допомогу своїм землякам, мотивуючи тим, що харчових підприємств, які потребують освічених, молодих, ініціативних керівників дуже багато, а стати таким фахівцем можна саме навчаючись на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

Наступна ж зупинка цього марафону з профорієнтації була у селі Денихівка. Цей населений пункт є одним із найбільших сіл Тетіївського району, його населення сягає більше трьох тисяч мешканців. В селі раніше діяв Шевченківський цукровий завод, дослідне господарство, декілька фермерських господарств. Функціонує загально освітня школа І-ІІІ ступенів, два дитячих садки. От наші професори і навідались у Денихівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів.

 

Як і у минулих зупинках, розповідь про університет, факультет, кафедри, гуртки, гуртожитки, їдальні, спортивні майданчики, бібліотеки і все це підкріплюючи фотографіями та відео фрагментами з вечорів першокурсника, святкування Дня харчовика, відвідування конференцій і семінарів, практик на провідних харчових і переробних підприємствах України та Німеччини…

Так було приємно бачити ці очі які палають бажанням до нового, незвіданого і дуже сподіваємось, що наші зусилля не пропали дарма і університет, а в подальшому і наше галузеве виробництво поповниться не тільки справжніми патріотами, які закохані в Україну, а й висококваліфікованими спеціалістами відданими своїй справи та закоханими у свою Батьківщину!

Всі майбутні абітурієнти отримали набір рекламного матеріалу підготовленого авторами профорієнтаційної роботи за власні кошти.

 



Юрій Сухенко,

завідувач кафедри процесів і обладнання

переробки продукції АПК,

 

Владислав Сухенко,

завідувач кафедри стандартизації та

сертифікації с.-г. продукції


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook