Наступність у професійній підготовці майбутніх фахівців освітньої галузі

12 жовтня 2016 року

Саме під такою назвою 11 вересня 2016 року на гуманітарно-педагогічному факультеті відбувся науково-методичний семінар, що його  ініціювала та провела кафедра методики навчання та управління навчальними закладами спільно з Київським професійно-педагогічним коледжем імені Антона Макаренка.

Із цим навчальним закладом факультет співпрацює тривалий час, адже його директор, О.І. Щербак – член-кореспондент НАПН України, доктор педагогічних наук, є випускницею Національного університету біоресурсів і природокористування України, головою Ради роботодавців гуманітарно-педагогічного факультету.


Відкрив захід декан гуманітарно-педагогічного факультету, доктор філологічних наук, професор В.Д. Шинкарук. У вступному слові Василь Дмитрович окреслив переваги навчання на гуманітарно-педагогічному факультеті, перспективи розвитку факультету та відповів на запитання учасників семінару.


Про історію становлення та розвитку Національного університету біоресурсів і природокористування України коротко розповів доктор історичних наук, професор С.О. Білан.

Ковальчук В.І., доктор педагогічних наук, професор у виступі наголосив, що у зв’язку з актуальністю ідей неперервної освіти, завдання забезпечення наступності між всіма ланками освіти є теоретично і практично важливим.

Кафедру методики навчання та управління навчальними закладами зпрезентував кандидат педагогічних наук, доцент Я.М. Рудик. Ярослав Михайлович розповів про напрямки діяльності кафедри та перспективи випускників спеціальності «Управління навчальним закладом».


Особливості підготовки педагогів професійного навчання в умовах професійно-педагогічного коледжу окреслила кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри педагогіки і психології Київського професійно-педагогічного коледжу імені Антона Макаренка Н.С. Гомеля.

Магістрант спеціальності «Управління навчальним закладом» Юрій Боровий розповів про студентське життя та навчання у НУБіП України.

Із розмови із студентами стає зрозуміло, що вони чітко усвідомлюють значення професійної підготовки у професійному становленні майбутнього фахівця.


На завершення учасники семінару відвідали дендросад та ознайомились із визначними місцями університету.

Захід відбувся за сприяння голови ради роботодавців гуманітарно-педагогічного факультету О.І. Щербак та декана гуманітарно-педагогічного факультету В.Д. Шинкарука.

Василь Ковальчук
Оксана Витриховська

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook