Науковий гурток "Випробування сільськогосподарських машин і обладнання лісового комплексу"

Діяльність в 2023 році

 

Члени грутка:

Голова Наукового гуртка: Микола ПОКИДЬКО АІ-2204м

Грегуль Дмитро Вікторович АІ 1903

Ілляшенко Іван Федорович АІ 1903

Кошман Владислав Михайлович АІ 1903

Мазій Руслан Ярославович АІ 1903

Олексієнко Іван Олександрович АІ 1903

Комаров Андрій Сергійович АІ 1904

Марина Рувим Олександрович АІ 1904

14 листопада 2023 року гуртківці провели випробування агродрону XAG-40

13 жовтня 2023 року гуртківці долучились до рауту міжнародної академічної мобільності - міжнародний науковий семінар «Інженерний менеджмент використання торфовищ від University of Glasgow», який передбачено рамковим планом заходів з відзначення 85-річчя від дня заснування кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка НУБіП України.

Головний спікер: Dr Michael Muir, Lecturer of School of Social & Environmental Sustainability, University of Glasgow. Dumfries, Scotland, United Kingdom.

 

27 вересня 2023 року гуртки прийняли участь в науковому заході, щодо сучасних стратегій, тактик, методологій та інженерних підходів професійних ралістів, шот-трекерів та картенгистів України до закріплення теоретичних та практичних знань і навичок компонент "Випробування автомобілів" в царині спортивних автомобілів. Такі легенди автомобільного спорту України, як Леонід ПРОТАСОВ, Володимир АПОСТОЛЮК, Олександр ВАРАВІН стали стейкхолдерами. Модератор заходу - студент магістратури механіко-технологічного факультету НУБіП України Вадим ЗАЗИМКО.

 

18 серпня 2023 року гуртківці провели тест-драйв трактора FastTruck JCB від CML.

18 червня 2023 року гуртківці ознайомились з можливостями навчальної лабораторії "Smart технології машиновикористання в росдинництві"

 

24 травня 2023 року гуртківці прийняли участь в роботі наукового семінарі "Проактивне післяпродажне обслуговування сільськогосподарської техніки John Deere від AgriStar". Модератором заходу став успішний випускник агроінженерії механіко-технологічного факультету НУБіП України, а нині керівник напрямку післяпродажного обслуговування AgriStar Ярослав ЯКУБОВИЧ. Було акцентовано увагу на особливостях використання у виробничому циклі агропідприємств новітніх інновацій John Deere і які вимоги сьогодення виставляє для успішності агроінженерії.

18 квітня 2023 року гуртківці провели польові випробування

 

2 квітня 2023 року гуртківці долучились до відкриття на фасаді 7-го навчального корпусу меморіальної дошки – видатному вченому, основоположнику наукової школи поверхневої міцності і окиснювального зношування в трибології і триботехніці професору Борису Костецькому.

  Уродженець Таращанщини і випускник Уральського політехнічного інституту, він належить до плеяди яскравих особистостей-засновників сучасної трибології, який ще за життя сприймався як класик. Життя вченого було не з легких: дві війни, революції, Голодомори – але це не зламало Бориса Івановича.
  Ректорат і вчена рада університету підтримали ініціативу наших інженерних факультетів про вшанування пам’яті Бориса Костецького – до його дня народження і 125-річчя університету, відкриваючи урочистості, зазначив ректор Станіслав НІКОЛАЄНКО. Його прихід в УСГА був надзвичайно корисним для вишу, а вплив на формування інженерного напряму виявився неоціненним: технічні ідеї вченого і зараз можна продовжувати – на іншій основі, з урахуванням новітніх технологій і матеріалів.

 

Діяльність в 2022 році

дописи гуртківців

https://nubip.edu.ua/node/112252

рішення кафедри протокол №9 від 03 травня 2022 року

XVІІІ Міжнародна наукова конференція «Раціональне використання енергії в техніці – TechEnergy 2022»,  17–19 травня 2022 року. студенти підготували 2 тези доповіді.

76 Всеукраїнська науково-практична студентська конференція «Наукові здобутки студентів у дослідженнях технічних та біоенергетичних систем природокористування» (16–20 лютого 2022 року). Київ. 2022. студенти гуртка підготували 3 тези наукових доповідей.

Ілляшенко І.Ф., Кошман В.М., Митяй С.П., Марина Р.О. Метод випробування кабіни трактора на оглядовість з робочого місця оператора. І Міжнародної науково-практичної конференції «HSEAgro – 2022». 8-9 лютого 2021 року. Київ. 2022. С. 39-46.

Члени грутка:

Грегуль Дмитро Вікторович АІ 1903

Ілляшенко Іван Федорович АІ 1903

Кошман Владислав Михайлович АІ 1903

Мазій Руслан Ярославович АІ 1903

Олексієнко Іван Олександрович АІ 1903

Комаров Андрій Сергійович АІ 1904

Марина Рувим Олександрович АІ 1904

Митяй Сергій Павлович АІ 1904

Оцінка корозійного ушкодження кузовних елементів колісного транспортного засобу

11 листопада 2022 року

 

Випробування дискочизеля ДЧ-4,5

10 серпня 2022 року на базі ТОВ «Краснянське СП «Агромаш» було презентувано новинку у сфері ґрунтообробної техніки дискочизель ДЧ-4,5. Одночасно з уже розпочатим виробництвом проводено зональну перевірку ефективності його використання.

Дискочизель ДЧ-4,5 багатофункційний ґрунтообробний агрегат призначений для одночасно послідовного виконання ряду технологічних операцій: поверхневого обробітку ґрунту, глибокого розпушення, вирівнювання та прикочування поверхні.

Особливостями техніко-технологічного компонування є:

- два ряди агресивних дисків з малими зубами, встановлених на стійках з пружною підвіскою та оптимізованим кроком розстановки дисків у ряду 25 см;

- трирядна ешелонована розстановка глибокорозпушувальних стрілчатих лап із системою гідропневмозахисту;

- ряд притискних вирівнювальних дисків;

- важкий коток для фінішної доводки.

Експерименти були проведені у таких умовах – на ґрунтах з високою твердістю та щільністю, за наявності стерні та залишків різних культур.

 

 

 Розробка гуртківців.

 


 


Діяльність в 2021 році
7 вересня 2021 року відбулось виїзне заняття із набуття практичних навичок з існуючих методик випробування сільськогосподарської мобільної техніки. Студенти магістратури механіко-технологічного факультету, як члени студентського наукового гуртка "Випробування сільськогосподасрькоих машин і обладнання лісового комплексу", прийняли участь в опрацюванні, як нормативних так і авторських підходів при випробуванні техніки VADERSTAD.

08 жовтня 2021 року за підпримки випускника НУБіП України, Володимира Івановича Кравчука відбулось виїзне заняття із набуття практичних навичок з існуючих методик випробування сільськогосподарської мобільної техніки. Студенти магістратури механіко-технологічного факультету, як члени студентського наукового гуртка "Випробування сільськогосподасрькоих машин і обладнання лісового комплексу", прийняли участь в опрацюванні, як нормативних так і авторських підходів при випробуванні техніки.
 
 28 вересня 2021 року студенти механіко-технологічного факультету, як члени студентського наукового гуртка "Випробування сільськогосподасрькоих машин і обладнання лісового комплексу", прийняли участь в Дні відкритих дверей НУБіП України.

Наукові досягнення гуртківців в 2021 році - опубліковано 11 тез доповідей міжнародних наукових конференцій. Захищено 6 бакалаврських проектів і 5 магістерських робіт.

Здобутки 2021 року з метою залучення студентів до наукової діяльності - 5 гуртківців на безоплатній основі залучені до виконання науково-дослідної роботи за темою 110/9-пр-2020.

 

 

 

 

17 травня 2021 року за підпримки генерального директора АгроСепро ННЦ "ІМЕСГ" НААН, випускника НУБіП України, Олега Валерійовича Адамчука відбулось виїзне заняття із набуття практичних навичок з існуючих методик випробування сільськогосподарської мобільної техніки. Студенти магістратури механіко-технологічного факультету, як члени студентського наукового гуртка "Випробування і сертифікація сільськогосподасрькоих машин і обладнання лісового комплексу", прийняли участь в опрацюванні, як нормативних так і авторських підходів при випробуванні тракторів.

Іван Роговський

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17-19 квітня 2019 року в м. Кропивницькому на базі Центральноукраїнського національного технічного університету проходив ІІ етап Всеукраїнської олімпіади МОН України зі спеціальності «Транспортні технології та засоби в агропромисловому комплексі».

В даному заході прийняв участь і студент магістратури механіко-технологічного факультету  І року навчання Оліфіренко Андрій Ігорович (спеціальність 275 "Транспортні технології (на автомобільному транспорті)", учасник наукового гуртка.
 
 
Кагорта учасників налічувала 36 переможців І етапу  Всеукраїнської олімпіади МОН України зі спеціальності «Транспортні технології та засоби в агропромисловому комплексі» з 14 закладів вищої освіти, серед яких Національний університет «Львівська політехніка», Харківський національний автомобільно-дорожній університет, Харківський національний університет муніципального транспорту імені Бекетова, Національний транспортний університет, Центральноукраїнський національний технічний університет, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя та інші.
 
ІІ етап Всеукраїнської олімпіади МОН України зі спеціальності «Транспортні технології та засоби в агропромисловому комплексі» містив три рівня проходження: тестування за теорією, вирішення прикладних транспортних задач, наукова доповідь на конференції.
 
За результатами ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади МОН України зі спеціальності «Транспортні технології та засоби в агропромисловому комплексі» Оліфіренко Андрій Ігорович став бронзовим призером та удостоєний дипломом ІІІ ступеня.
 
Вітаємо Андрія Ігоровича  і бажаємо подальших звитяг!
 

 

 

 

26 березня 2019 року

студенти гуртківці ознайомились з науковими підходами стратегічного партнера механіко-технологічного факультету ДНУ "Український НДІ прогнозуваня і випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва імені Леоніда Погорілого" (смт. Дослідницьке Київської області).

 

 

 29 грудня 2018 року

Звіт про роботу студентського наукового гуртка за І півріччя 2018/2019 навчального ріку

 

Назва гуртка “Випробування і сертифікація сільськогосподарських машин і обладнання лісового комплексу”

 

Наукова спрямованість гуртка випробування і сертифікація сільськогосподарських машин і обладнання лісового комплексу.

Опубліковано 8 тез доповідей і 1 статтю в фаховому виданні. Захищено 5 магістерських робіт.

Студенти на міжнародній виставці Агрофорум-2018

 

Студенти в гостях у АНДЦ

 06 червня 2018 року

Звіт про роботу студентського наукового гуртка за 2017/2018 навчальний рік

 

Назва гуртка “Випробування і сертифікація сільськогосподарських машин і обладнання лісового комплексу”

Звітний період за 2017/2018 навчальний рік

 

Наукова спрямованість гуртка випробування і сертифікація сільськогосподарських машин і обладнання лісового комплексу.

Опубліковано 12 тез доповідей і 1 статтю в фаховому виданні.

Заходи проведені гуртком За звітний рік членами гуртка проведено десять тематичних засідань. Членами гуртка представлено результати наукових пошуків і досліджень з питань випробування і сертифікація сільськогосподарських машин та обладнання лісового комплексу, серед яких: Особливості випробувань ґрунтообробних агрегатів (Апостол А.В.); Особливості випробувань харвестерів (Кузьменко Д.О.); Особливості випробувань посівних машин (Самсонова І.В.); Особливості випробувань садильних машин (Іщенко М.А.); Умови і технічні вимоги випробування машин та обладнання для сільського і лісового господарств (Любарець Б.С.); Сертифікаційні вимоги до машин та обладнання для сільського і лісового господарств (Музика А.І.); Стан нормативних документів національного рівня стандартизації щодо випробування машин та обладнання для сільського і лісового господарств (Ковальчук Л.П.); Стан нормативних документів галузевого рівня стандартизації щодо випробування машин та обладнання для сільського і лісового господарств (Онанков І.В.); Стан нормативних документів національного рівня стандартизації щодо сертифікації машин та обладнання для сільського господарств (Трутень О.Б.); Стан нормативних документів галузевого рівня стандартизації щодо сертифікації машин та обладнання для лісового господарств (Савенко А.І.).

Кількість членів гуртка 10

Кількість студентів, залучених до роботи гуртка (не членів гуртка) ---

 

 

студенти механіко-технологічного факультету ознайомились з сучасними технологіями контролю та експертизи транспортних засобів (автомобільний транспорт), які задіяні у виробничому циклі лабораторії випробувань та діагностики дорожніх транспортних засобів Державного підприємства "Державний автотранспортний науково-дослідний і проектний інститут" (ДП "ДержАвтоТрансНДІПроект").

Для студентів магістерської підготовки спеціальності "Транспортні технології (автомобільний транспорт)" спеціалізації "Організація і регулювання дорожнього руху" модератором заходу був Зарецький Захар Аркадійович, завідувач лабораторії.

Серед питань, на які акцентовано звернуто увагу була активна безпека КТЗ в частині:

1. Перевірка КТЗ міжнародних перевізників на відповідність вимогам Резолюцій Європейської Конференції Міністрів транспорту.

2. Технічний огляд КТЗ за Віденською Угодою 1997 року.

3. Перевірка технічного стану КТЗ під час обов’язкового технічного контролю.

 

 

 

 Іван Роговський

 

 

 

 
 

 

Згідно з Положенням про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади, затвердженого наказом МОНмолодьспорту України №1410 від 13.12.2012 р. студенти механіко-технологічного факультету, які виконують дипломний проект бакалавра по кафедрі технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка, прийняли участь в заключному турі - захист наукових робіт за результатами відбору ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади 2015/2016 навчального року з студентських наукових робіт з напряму "Технічне забезпечення АПК". 

   


Серед переможців - диплом ІІ ступеня виборов студент механіко-технологічного факультету ОС "Бакалавр" напряму "Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва"

Дмитро Грудненко.

 

 

 

На виконання наказу ректора НУБіП України №1398 від 14.12.2015 р. та розпорядження декана механіко-технологічного факультету №11 від 18 грудня 2015 р. згідно з Положенням про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади, затвердженого наказом МОНмолодьспорту України №1410 від 13.12.2012 р. на кафедрі технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М. П. Момотенка  проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади 2015/2016 навчального року з навчальної дисципліни «Випробування транспортних засобів».

 

   
Переможцями олімпіади стали студенти механіко-технологічного факультету ОС "Магістр" спеціальностей "Організація перевезень і управління транспортом" і "Організація і регулювання дорожнього руху": 

Западловський Олександр Станіславович – І місце,

Коваленко Ксенія Валеріївна,  – ІІ місце;

Татаренко  Дмитро Михайлович, Бусел Олександр Анатолійович, Дерій Дмитро Іванович – ІІІ місце

Відповідальний за проведення І етапу на МТФ Іван Роговський

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook