Наукові пікніки 2016: наука заговорить зрозумілою для вас мовою!

4 жовтня 2016, 11:55
Парк імені Т. Г. Шевченка, Київ

Другий рік поспіль представники нашого факультету беруть участь у масовому науково-просвітницькому заході «Scientific Fun – наукові пікніки в Україні». Минулого року у 7 містах Наукові пікніки відвідало 80 000 глядачів. Цієї осені ще в 13 містах, окрім Києва, будуть експериментувати у парках та скверах Львова, Харкова, Луцька, Кривого Рогу, Дніпра, Тернополя, Бережан, Чорткова, Кременця, Одеси, Білої Церкви.

«Наукові пікніки в Україні» – це інтерактивні експерименти для жителів різних міст України. В наметах, на скверах чи інших публічних територіях наука поєднується з забавою, науковці діляться своїми знаннями з глядачами. Особливістю пікніків є те, що під час їх проведення не подається теорія, а використовуються практичні підходи, організатори розкривають таємниці науки та показують, що наука є всюди навколо нас, а все, що є у кожному будинку, може стати елементом наукового дослідження. Метою проекту є популяризація науки серед молоді: дітей, школярів, студентів, молодих батьків.

Цього разу Наукові пікніки у Києві відрізнялися від попередніх заданою темою: Здоров’я. Всі бажаючі змогли прооперувати плюшевого ведмедя, навчитися користуватися фонендоскопом лікаря, роздивитися дива мікросвіту в окулярі мікроскопу. Багато і інших цікавинок про здоров’я та людське тіло розповіли на п’ятому «Науковому Пікніку» в Києві у парку імені Т. Г. Шевченка 25 вересня 2016 року.

Отож, не дивно, що активними учасниками цьогорічних пікніків стали представники факультету ветеринарної медицини. Так, на наукових пікніках були представлені експонати музею кафедри паразитології та тропічної ветеринарії, зокрема, надзвичайно поширені ектопаразити, які надокучають як різним видам тварин, так можуть паразитувати і на людях: воші, блохи, іксодові кліщі, кліщі-саркоптеси, а також дирофілярії у серці собаки, аскариди та багато інших. Експонати привернули увагу глядачів, та ще раз наглядно продемонстрували дітям необхідність дотримання правил особистої гігієни.
Ну і звичайно всі бажаючі отримали інформацію про наш університет, факультет, його наукові досягнення та умови навчання.


Дякуємо декану факультету ветеринарної медицини Миколі Цвіліховському і завідувачу кафедри паразитології та тропічної ветеринарії Наталії Сороці за допомогу та надані експонатів!

 

Марина Галат,
доцент кафедри паразитології та тропічної ветеринарії


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook