Наукові пікніки 2016: наука заговорить зрозумілою для вас мовою!

2 жовтня 2016 року

     Третій рік поспіль представники нашого університету беруть участь у масовому науково-просвітницькому заході «Scientific Fun – наукові пікніки в Україні». Минулого року у 7 містах Наукові пікніки відвідало 80 000 глядачів. Цієї осені ще в 13 містах, окрім Києва, будуть експериментувати у парках та скверах: Львів, Харків, Луцьк, Кривий Ріг, Дніпро, Тернопіль, Бережани, Чортків, Кременець, Одеса, Біла Церква.

     «Наукові пікніки в Україні» – це інтерактивні експерименти для жителів різних міст України. В наметах, на скверах чи інших публічних територіях наука поєднується з забавою, науковці діляться своїми знаннями з глядачами. Особливістю пікніків є те, що під час їх проведення не подається теорія, а використовуються практичні підходи, організатори розкривають таємниці науки та показують, що наука є всюди навколо нас, а все, що є у кожному будинку, може стати елементом наукового дослідження.Метою проекту є популяризація науки серед молоді: дітей, школярів, студентів, молодих батьків.

     Цього разу Наукові пікніки у Києві відрізнялися від попередніх заданою темою: Здоров’я. Всі бажаючі змогли прооперували плюшевого ведмедя, навчилися користуватися фонендоскопом лікаря, роздивитися дива мікросвіту в окулярі мікроскопу. Та ще багато інших цікавинок про здоров’я та людське тіло розповіли на п’ятому «Науковому Пікніку» в Києві у парку імені Т. Г. Шевченка 25 вересня 2016 р.

   

     Отож, не дивно, що активними учасниками цьогорічних пікніків стали представники ветеринарного факультету Марина Галат та Ольга Бойко, а також представники факультету захисту рослин, екології та біотехнології Катерина Шаванова, Олена Паренюк, Юлія Рубан, Наталія Нестерова, Неля Шпирка, Марина Таран.

 
 

     На наукових пікніках були представлені експонати з музею кафедри паразитології та тропічної ветеринарії, зокрема, надзвичайно поширені ектопаразити, які надокучають як різним видам тварин, так можуть паразитувати і на людях: іксодові кліщі, воші, блохи, саркоптеси, а також препарати дирофілярій у серці собаки, аскариди та багато інших. Страшні та повчальні експонати привернули увагу глядачів, та ще раз наглядно продемонстрували дітям необхідність дотримання правил особистої гігієни після спілкування з тваринами.

     

     «Наскільки небезпечна для людини радіація, та як від неї захиститися?» – відповідь на це та багато іншихзапитань надали представники кафедри радіобіології та радіоекології. Також бажаючі змогли приміряти персональні засоби захисту (протигази), дізнатися, що таке дозиметрія, виміряти радіаційний фон, перевірити свої знання в галузі радіобіології та отримати солодкі призи за хоробрість.

     

     Ну і звичайно всі бажаючі отримали повну інформацію про наш університет, його наукові досягнення та умови навчання.

     Дякуємо декану факультету ветеринарної медицини Миколі Цвіліховському, завідувачам кафедр радіобіології та радіоекології Ігорю Гудкову, паразитології та тропічної ветеринарії Наталії Сороці за допомогу та надані експонати!

Катерина Шаванова,
старший науковий співробітник
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook