Науковий гурток «Вивчення молекулярно-біологічних механізмів регуляції обміну речовин із поглибленим студіюванням англійської біохімічної термінології»

Доктор біологічних наук, професор, керівник гуртка:
Калачнюк Лілія Григорівна

 

З 2011 року на кафедрі біохімії ім. академіка М.Ф. Гулого активно працює студентський гурток «Вивчення молекулярно-біологічних механізмів регуляції обміну речовин із поглибленим студіюванням англійської біохімічної термінології» під керівництвом професора кафедри, доктора біологічних наук Л.Г. Калачнюк та за участі професора кафедри, доктора біологічних наук Г.І. Калачнюка (2011-14 рр.) і доцента кафедри, кандидата біологічних наук В.І. Цвіліховського (2015-17 рр.). Старости гуртка: випускниця 2016 р. ФВМ М.С. Смірнова (2011-14 рр.), випускник ФВМ Д.В. Цвіліховський (2014-17 рр.), випускниця 2018 р. ФВМ Ю.В. Співак (2017-18рр), випускниця у грудні 2019р. ФВМ Є.-Л.Н. Аль-Баду (2018-19рр), студентка 7 групи 2 курсу ФВМ Я. Іщенко (2020 р.).

Гуртківці ознайомлюються з найсучаснішими напрямками досліджень біохімії, студіюють англомовну біохімічну термінологію, вивчають методологію проведення експериментів та роботи з біологічним матеріалом, долучаються до експериментальних досліджень кафедри й інших установ, проводять аналіз наукових праць українською й англійською мовами, набувають навичок підготовки матеріалу до публікації та виступів з інформацією на засіданнях гуртка, активно виступають на студентських наукових конференціях і семінарах, їх роботи неодноразово були високо оцінені як в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, так і за його межами.

Науковий студентський гурток «Вивчення молекулярно-біологічних механізмів регуляції обміну речовин із поглибленим студіюванням англійської біохімічної термінології» отримав перемогу серед гуртків у Національному університеті біоресурсів і природокористування України на «Фестивалі студентської науки - 2014» і Диплом І ступеня (6-15 травня 2014 р.). За активну участь у «Фестивалі студентської науки - 2015» були нагороджені на факультеті ветеринарної медицини грамотами староста студентського гуртка - Д.В. Цвіліховський і керівник студентського гуртка – Л.Г. Калачнюк.

У 2017 і 2019 роках у І етапі «Фестивалі студентської науки» гурток займав почесне ІІ місце серед наукових студентських гуртків факультету ветеринарної медицини, а старости гуртка - Ю. В. Співак (2017 р), Є.-Л. Н. Аль-Баду (2019 р.) і Я. А. Іщенко (2020 р.)та керівник гуртка – професор Л. Г. Калачнюк, були відповідно відзначені Дипломами ІІ ступеня та Подяками за ІІ місце.

У 2022 році гурток зайняв І місце на ХІ «Фестивалі студентської науки – 2022»

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook