Проблемою економії повинен перейматися кожен: і студент, і викладач

14 вересня 2016 року

     14 вересня відбулася нарада керівників структурних підрозділів, комендантів навчальних корпусів та завідувачів гуртожитків. І викликана вона, за словами першого проректора Ігоря Ібатулліна, зростанням тарифів на комунальні послуги, зокрема, на енергоносії. Ми не можемо допустити нераціональне їх використання, наголосив він. Питання заощадження підіймалося вже неодноразово, тому наразі переходимо до практичних дій – реалізуємо повністю жорсткий режим економії. На жаль, зауважив Ігор Ілліч, частина нашого колективу не повністю усвідомлює цю необхідність і не в усіх структурних підрозділах дотримуються зазначеного напряму. Подекуди і сьогодні маємо як в корпусах, так і в гуртожитках приклади нераціонального використання тих же енергоносіїв. Тільки за липень сплатили 2,5 мільйони гривень. І це при тому, що студенти були на канікулах. Ідеальний порядок у восьмому корпусі, продовжив Ігор Ібатуллін. То чому ж так працюють не всі? Наразі готується наказ про закріплення відповідальних за лічильники на воду, тепло тощо, які щомісяця звітуватимуть про стан справ. Його проект представив начальник господарського відділу Володимир Дудченко. Відповідно до нього, головний механік опікуватиметься технічною стороною, а коменданти щодня контролюють показники. 

     Про використання холодної води за липень-серпень проінформував Іван Радько. В рамках ліміту спрацювали тільки гуртожитки №2 і 8. Краща ситуація у корпусах: вдалося зекономити у №№ 1, 5, 7, 7а, 8, 9, 10, 11, 15, 17. Усього перевитрати становлять 2%. Доповідач довів також ліміти на поточний місяць.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук повідомив, що за результатами аналізу стану виконання заходів з економії холодної води премійовано завідувачів гуртожитків №2 – Оксану Максименко, №8 – Ольгу Паламарчук, комендантів навчальних корпусів № 1 – Надію Григоренко, №10 – Ігоря Бондаренка, №11 – Раїсу Хоменко. Таку практику стимулювання продовжуватимемо і надалі, зазначив він. За словами проректора, в університеті буде створено центр енергозбереження, який займатиметься розробкою програм і відповідних заходів економії, аналізуватиме оперативно отримані дані. Вивчається також варіант запровадження автоматизованої системи обліку енергоносіїв. І взагалі, проблемою економії повинен перейматися кожен на своєму робочому місці. 

     На завершення Ігор Ібатуллін зобов’язав провести роз’яснювальну роботу щодо енергозбереження серед працівників на факультетах та ННІ, а також студентів у гуртожитках.

Ольга Наконечна
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook