ЗАСТОСУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЇ У ТВАРИННИТЦВІ ВИМОГИ ЧАСУ

26 серпня 2016, 0:30

     19 серпня в приміщенні КМДА відбувся словенсько-український круглий стіл на тему «Розумні фермерські рішення Словенії: майбутній драйвер для сільського господарства в Україні», організований посольством Республіки Словенії за підтримки Мінагрополітики України. 

      Метою круглого столу було ознайомлення українських виробників з можливостями застосування сучасних ІТ технологій, зокрема Pantheon Farming та Sentinel Hub, у процесі виробництві продукції рослинництва та тваринництва на прикладі досвіду Словенії.

    Учасникам заходу була надана інформація щодо успішного досвіду застосування державно-приватного партнерства з метою збільшення кола користувачів ІТ продуктів та запровадження світових стандартів у Словенії. Запрошені фахівці отримали інформацію про переваги та можливі виклики, що можуть бути спричинені застосуванням запропонованого програмного забезпечення.

     В дискусії активну участь взяли директор ННЦ міжнародних звязків НУБіП України О.Рябченко та завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин НУБіП України А.Гетя. Присутніх було поінформовано про наявну співпрацю між НУБіП України та Люблянським Університетом стосовно удосконалення механізму застосування сучасних ІТ продуктів у тваринництві.

    Круглий стіл відбувся за ініціативи і активного сприяння  заступника Міністра аграрної політики та продовольства України М.Мартинюка, радник Міністра аграрної політики та продовольства України В.Рутицької, заступник Голови КМДА П.Пантелєєва та посла Словенії  Н. Прах. 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook