В університеті відзначили День незалежності України

23 серпня 2016 року

     23 серпня 2016 року. В День прапора і напередодні 25-ї річниці незалежності України колектив університету зібрався на урочистості з цього приводу.

 

     Ми святкуємо свою державність, до якої український народ йшов довгі роки, зазначив ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Тисячі і тисячі наших пращурів поклали за неї свої життя. На жаль, і сьогодні, у ХХІ столітті, проливається кров її захисників. Але ми зробимо все, аби Україна жила і процвітала.

     Очільник вишу нагадав 24 серпня 1991 року, коли Верховна Рада УРСР прийняла Акт проголошення незалежності України, який 1 грудня 1991 р. був підтверджений Всеукраїнським референдумом. Народження України має чистий юридичний характер: за її незалежність проголосувало 64% населення країни при явці 84%! Але поряд з національною незалежністю повинна реалізовуватись і незалежність соціальна: людина у суспільстві має почуватися Людиною – мати заробіток і впевнено дивитися в майбутнє. Тільки тоді країна процвітатиме.

     

     Станіслав Ніколаєнко нагадав також про Конституції України, в прийнятті однієї з яких йому довелося взяти участь особисто. Ті 24-годинні дебати з приводу Основного Закону у 1996 році - уже історія. Ще тоді Крим був за півкроку від від’єднання, та було зроблено все, аби зберегти цілісність держави. На жаль, радикально налаштовані сили все ж змогли розхитати ситуацію. Але найбільшим злочином Путіна є зруйнована слов’янська єдність. Наше ж головне завдання сьогодні - зберегти єдність і соборність України.

     Приємно, що наш університет за свою уже 119-річну історію багато зробив для країни. Більше 150 тисяч його випускників уславили і свою alma mater, і нашу державу. Щоб вшанувати їхню пам'ять минулого року, закладено Алею слави, на якій вже встановлено перші погруддя. 

     

     Керівник університету назвав вчених з найвищим індексом цитувань – Валерія Кашпарова, Миколу Стародуба, Юрія Сухенка, Івана Ковальчука, Анатолія Мазуркевича та інших. Висловив велику подяку і Станіслав Ніколаєнко завідувачам лабораторій Олексію Новікову, Андрію Клюваденку, В’ячеславу Губі, а також виконробу Михайлу Павленку, покрівельнику Михайлу Турку, начальнику механічного цеху Віктору Пернятіну, головному механіку Петру Вишаку, прибиральниці Валентині Бараніч. І таких гарних людей в нашому колективі більшість. Всі вони своєю щоденною працею зміцнюють країну і державний суверенітет.

     

     Справжньою окрасою святкування стали концертні номери аматорів університетської самодіяльності. І тим більш приємно, що підготували їх нинішні першокурсники Анастасія Парфенюк, Іван Захаров, Тетяна Васильчук. А також чоловічий ансамбль «Амеро» та диспетчер факультету землевпорядкування Ярина Білоус.

 

     На згадку про цей святковий день лишиться колективне фото у вишиванках.

Ірина Білоус 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook