Ректорат: готуємося до святкування річниці незалежності України і нового навчального року

22 серпня 2016 року

     22 серпня 20016 року відбулося звужене засідання ректорату. Оскільки до початку нового навчального року залишається всього тиждень, відповідно увага приділялася саме цьому питанню.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша інформував про виконання доручень ректора – готовність до святкування 25-ї річниці незалежності України і Дня знань, проведення літнього вирівнювального семестру тощо. 

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук повідомив про роботу спрямовану на збільшення залучення іноземних студентів на навчання до нашого університету, умови проживання у гуртожитках, зокрема застосування побутових електроприладів і техніки. Сьогодні буде підписано наказ по університету про заборону використання чайників у кімнатах. 

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко спинився на ремонтно-будівельних аспектах, що проводяться у навчальних корпусах і кампусі, облаштуванні території. Принагідно постало і питання наявності гарячої води у гуртожитках.

     Про поточну роботу своїх підрозділів інформували учений секретар Оксана Барановська, керівники відділів планово-фінансового – Олег Бронін, юридичного – Андрій Бова, навчального – Оксана Зазимко, науково-дослідної частини – Володимир Отченашко, спеціального – Валерій Бевз, директор студмістечка – Сергій Стецюк, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька, директор навчально-наукового центру виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко, голова профспілки Ростислав Тарасенко, заступник начальника відділу кадрів Валентина Шаповал.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін торкнувся багатьох питань. Мова йшла про укладення договорів на навчання за контрактом: з цього приводу слід говорити конкретно з деканами, і завтра на ректораті вже може бути прийняте відповідне рішення. Також він спинився на результатах перевірки навчальних корпусів і кафедр щодо їх готовності до нового навчального року. Там, де декани і директори – Петро Лакида, Вадим Кондратюк, Василь Шинкарук – на своєму місці, помітні і результати. Але більше половини деканів на перевірку так і не з’явилися! На запитання комендантам, скільки використовується води і електроенергії – практично ніхто відповісти не зміг. Коментарі потрібні?

     У зв’язку з цим Ігор Ібатуллін запропонував розробити своєрідний рейтинг – визначити критерії підготовки корпусів і кафедр. При цьому оцінку повинні виставляти декани і директори. Він також говорив про необхідність розроблення коефіцієнту використання у навчальному процесі аудиторій (як це вже робиться у багатьох інших вишах), прийом в аспірантуру і докторантуру, стан справ у навчально-дослідних господарствах (сьогодні тут заготовляють кукурудзу на силос, урожайність 400 ц/га).

     Перший проректор звернув увагу на те, що договір на ремонт 3-го корпусу має бути готовий і підписаний вже сьогодні. І сьогодні ж починають аналізувати роботу госпрозрахункових підрозділів університету і їхні штати.

     Розглядалися й інші питання життєдіяльності університету.

Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook