Яна Медушовська: ERASMUS+ — не бійтеся змін та розширюйте кругозір

19 серпня 2016 року

     Стати студентом НУБіП значить не тільки навчатися у виші, який входить до трійки кращих у Києві, а й відкрити для себе цілий світ. Адже талановитій молоді тут надають безліч можливостей, зокрема участі у різноманітних міжнародних програмах. Своїми враженнями від однієї з них – Erasmus+ — з нами поділилася студентка магістратури факультету аграрного менеджменту Яна Медушовська

     Erasmus+ відкрив для мене нові горизонти та подарував безліч вражень. Моя програма мобільності проходила в університеті міста Фоджа (Італія). Цей університет включає 6 факультетів – економічний, юридичний, клінічної та експериментальної медицини, медичних та хірургічних наук, сільськогосподарських, продовольчих наук та навколишнього середовища і гуманітарний (науки про літературу, культурну спадщину та освіту). Тут пропонуються 16 програм підготовки бакалаврів і 15 – магістрів, готують аспірантів та пропонують програми стажування студентів.

     У рамках нашої програми мобільності ми мали змогу вивчати італійську мову в лінгвістичному центрі університету, а по закінченні – отримали відповідний сертифікат. Навчання було цікавим та пізнавальним. Звичайно, система освіти відрізняється від тієї, до якої ми звикли в Україні, і це було своєрідним плюсом, адже маємо тепер з чим порівнювати.

     Я навчилася адаптуватись до нових ситуацій, побачила чудову країну та завела нові знайомства. Erasmus+ здійснює мрії, розширює кругозір. Оскільки, знайомства з людьми з інших країн дозволяє пізнати їхню культуру та традиції. Головне – це не боятись змін та нового оточення, наважитись вирватись зі своєї звичної зони комфорту і все обов’язково вийде найкращим чином.
     Крім мене, участь у цій програмі взяли студентки Кристина Прилипко (факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК), Ольга Петрик і Юлія Сапсай (факультет аграрного менеджменту).

     Особлива вдячність за підтримку — проректору з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадиму Ткачуку, нашому декану Анатолію Остапчуку, а також координатору міжнародної діяльності Університету м. Фоджа Джуліо Еспозіто.

Ірина Білоус 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook