Іван Коновал: «Рік пройшов під знаком продовження імплементації Закону України «Про вищу освіту»

15 серпня 2016 року

     Вже за якихось два тижні розпочнеться новий навчальний рік. Для нашого університету він стане 119-м. Саме час згадати рік минулий: що він приніс і чим запам’ятався, будувати плани. Поділитися думками з цього приводу ми попросили викладачів нашого університету.

     Іван Коновал,
доцент кафедри організації агробізнесу
:

— Чим Вам запам’ятався 2015/2016 н.р.?

     — НУБіП України відмітив своє 118-річчя, на яке приїхали багато іноземних делегацій, що свідчить про ріст авторитету університету. А колектив університету по-справжньому відчув себе як велика і дружня сім’я.
     Безумовно, рік пройшов під знаком продовження імплементації Закону України «Про вищу освіту», який забезпечує більш сприятливі умови для функціонування вищих навчальних закладів на засадах їхньої автономії та поєднання освітнього процесу з наукою та виробництвом. Відтепер викладачі мають можливість більше часу займатися науковою роботою і залучати до виконання науково-дослідних тем студентів. Адже у відповідності до європейських стандартів та вимог чинного законодавства термін навчання у магістратурі збільшився з 1 до 1,5-2 навчальних років

— Що Ви вважаєте за потрібне зробити в університеті на всіх рівнях, щоб поліпшити життя колективу?

     — У 2014 р. розроблена і реалізується програма розвитку університету «Голосіївська ініціатива 2020», основне завдання якої увійти у п’ятірку кращих університетів України та мати визнання серед вищих навчальних закладів світу. Протягом двох останніх років відбувся стійкий, динамічний ріст якісних показників діяльності НУБіП на основі використання інноваційних методів та технологій в освітній, науковій, управлінській, соціальній сферах діяльності, зі збереженням кращих традицій та досягнень колективу нашого університету. Подальший його розвиток пов'язаний, на мій погляд, із вдосконаленням системи управління, забезпеченням ефективного використання закріпленого за університетом господарсько-майнового комплексу та відкритим обговоренням з колективом університету принципових питань його розвитку. Потрібно продовжувати активне впровадження інноваційних освітніх технологій, які передбачають використання у навчальному процесі комп’ютеризованих робочих місць лекторів, інтерактивних дощок, спеціалізованих навчальних та наукових лабораторій. Потребує удосконалення система мотивації та матеріальних стимулів за творчі досягнення і особистий внесок співробітників у вирішення завдань університету. Потрібно запровадити дієву систему заохочень активних студентів і відмінників навчання, розробити концепцію посилення взаємодії адміністрації з профспілковими комітетами університету та студентським самоврядуванням з метою соціального захисту викладачів і студентів.

— Що б Ви хотіли побажати новому студентському поповненню?

     — Повною мірою скористатися можливостями, які дає університет, і здобути високоякісну освіту. Сподіваюсь, що студентські роки стануть для першокурсників часом інтелектуального росту, становлення особистості, розкриття творчого потенціалу та яскравих вражень, що запам’ятаються їм на все життя, що в університеті вони знайдуть справжніх друзів і однодумців. Бажаю їм знайти своє місце у житті. 

Розмову вела Ірина Білоус
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook