Навчальна практика з сільськогосподарських машин у студентів-агробіологів.

22 червня 2016 року
Традиційно в кінці весняного семестру студенти агробіологічного факультету мають можливість протягом навчальної практики підвищити рівень знань, які отримували під час аудиторних занять. Не виключенням був і цей навчальний рік. В червні 2016 р. у студентів ІІ курсу агробіологічного факультету відбулася навчальна практика із сільськогосподарських машин на базі ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція» (с. Пшеничне Васильківського району Київської області).
Протягом тижня практики студенти ознайомилися із застосуванням технічних засобів та пристосовувань для роботі на селекційних та дослідних ділянках, наявної у навчальному господарстві техніки для вирощування і збирання сільськогосподарської техніки, а також оцінили готовність техніки до збирання врожаю.
Однією із найбільш цікавих частин практики було відвідання студентами Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2016», яка відбулася в Експоцентрі України. Студенти мали можливість побачити сучасні високоефективні зразки сільськогосподарської техніки, отримати цікаву інформацію по сучасним агротехнологіям у рослинництві, а також прийняти участь в семінарах, які проходили протягом періоду проведення виставки.
Про сучасні технології, що використовуються при сівбі сільськогосподарських культур, студенти дізналися зі слів директора ТОВ «Хавестер» В. Іщука, який неодноразово проводив семінари на базі кафедри по реалізації на практиці точної високопродуктивної сівби, а представники компанії «Агротехсоюз» розповіли про сучасні зразки техніки та розробки компанії CLAAS. Не залишили байдужими студентів найпотужніший у своєму класі трактор компанії FENDT, самохідний обприскувач NEW HOLLAND зі штангою, що розміщена попереду, а також вперше презентований в Україні тангенціально-роторний зернозбиральний комбайн MF T7.
Хоч практика і завершилася, але враження від побаченого залишаться надовго. Тому керівник практики і студенти щиро вдячні всім причетним до організації відвідання студентами виставки.
 
                                                                                   С.В.Смолінський

керівник практики,

доцент кафедри

сільськогосподарських машин та системотехніки

ім. акад. П.М.Василенка


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook