Соціальний педагог – вибір на все життя

30 червня 2016 року

24 червня 2016 року завершилась навчальна (соціально-педагогічна) практика, яку при Київському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проходили студенти другого курсу напряму підготовки «Соціальна педагогіка» гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України. Підсумки підведено, звіти складено, характеристики керівниками від бази практики підписано… Здавалось би, всі завдання виконано і студенти попрощалися з дружньою установою. Але попереду – день молоді… І студенти запропонували керівництву центра свою допомогу.


І ось 26 червня 2016 року Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Київський міський правобережний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, МГО «Право на здоров’я» в серці Києва на Хрещатику організували чудовий захід з безкоштовного консультування та тестування на ВІЛ/СНІД, а також здійснили презентацію соціально-мистецької виставки «ЯЄ», де на фоні яскравих силуетів людей, у фокусі уявної лінзи, здійснено розповідь ВІЛ-інфікованих.

Волонтери (Пекарева Вікторія, Мороз Анна, Ємець Вікторія, Бойчук Антоніна, Яценко Антон) разом із спеціалістами центру проводили профілактичну роботу серед молоді щодо попередження ВІЛ/СНІД, гепатитів, туберкульозу, вживання наркотичних і психоактивних речовин, популяризування засобів контрацепції.

На спеціально обладнаному майданчику працювала мобільна амбулаторія для безкоштовного, анонімного, конфіденційного і швидкого тестування на ВІЛ/СНІД. Всі бажаючі мали можливість пройти тестування за номером, котрий надавався зареєстрованому на тестуванні. Результати були готові протягом 10-15 хвилин. При позитивному результатові, психолог надавав вичерпну інформацію і допомагав клієнтові в першу мить впоратися з емоціями від почутого.

На проходження тесту з вияву статусу ВІЛ-інфікування було надано 100 комплектів, які усі були пройдені. В акції брали участь усі охочі віком від 14 років. Представниками ЗМІ з цього при¬воду було прове¬дено інтерв’ю¬вання спеціаліс¬тів. Свідома мо¬лодь і люди старшого віку залюбки цікавилися інформацією та долучалися до обговорень.

Відвідав майданчик і міністр молоді і спорту України І. Жданов, який залишився небайдужим до відданої роботи волонтерів з профілактики ВІЛ/СНІД. Щирі та теплі любові слова було адресовано ним саме волонтерам. Розкриваючи свій статус, волон¬тери добро¬зичливі до оточуючих, піклуючись про життя кожного. «ВІЛ-тест – це перший крок до здорового життя. Роби це два рази на рік» – закликають волонтери.

На чолі з директором КМЦСССДМ Колобовою Я.В. спеціа¬лісти центру ще раз підтвердили і довели свій професіоналізм і закоханість у таку вкрай важливу та потрібну роботу.

Попри спеку, Пекарева Вікторія, Бойчук Антоніна, Ємець Вікторія, Мороз Анна, Яценко Антон, в якості волонтерів, здобули багатий досвід комунікації з найрізноманітнішими людьми, проводивши консультування серед зацікавленої аудиторії та поширення інформації про профілактичні заходи, напрями діяльності центру соціальних служб тощо.

Керівник практики від університету – Тверезовська Н.Т., д.пед.н.,

професор кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook