Агрохіміки університету запропонували виробничникам свої напрацювання в системі живлення картоплі

21 червня 2016 року

     14 червня 2016 року кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна разом із Українською асоціацією виробників картоплі та ТОВ «Агріко Україна» провели міжнародний тематичний семінар «Система живлення картоплі»

     У його рамках науковці звернули увагу виробників на фізіологічну роль макроелементів у живленні картоплі столової, звернули увагу на важливість мікроелементів та їх доцільність у системі удобрення картоплі, розкрили особливості агрохімічних досліджень ґрунтів у технології вирощування картоплі та представили методи оперативної діагностики живлення рослин і його оптимізації.

          Завідувач лабораторії оптимізації живлення рослин Олексій Тарасенко з колегами – інженером Олександром Козачком та аспірантом Ігорем Бордюжею – провели польову експрес-діагностику рослин картоплі у ТОВ «Агріко Україна», надали рекомендації щодо її підживлення та представили можливості ґрунтової діагностики у польових умовах.

     У межах практичного блоку семінару доцент Ілля Марчук розповів про асортимент добрив під картоплю та шляхи їх ефективного використання, а професор Анатолій Бикін особливу увагу приділив можливостям регулювання ростових процесів рослин за допомогою активності фітогормонів, беручи за основу мінеральне живлення.

     

     Учасники семінару погодилися з доцільністю залучення науковців до складання плану внесення добрив згідно із результатами лабораторних досліджень зразків ґрунту та експрес-діагностики вегетуючих рослин.

Надія Бордюжа,
доцент кафедри агрохімії та
якості продукції рослинництва 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook