НАУКА – КЛЮЧ ДО ЕФЕКТИВНОГО ВИРОБНИЦТВА

19 червня 2016 року

14 червня 2016 року кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна разом із Українською асоціацією виробників картоплі та ТОВ «Агріко Україна» провели Міжнародний тематичний семінар «Система живлення картоплі».

У межах семінару доцент Ященко Людмила Анатоліївна звернула увагу виробників на фізіологічну роль макроелементів у живленні картоплі столової.

Доцент Грищенко Олег Володимирович акцентував увагу на ролі мікроелементів та їх доцільності у системі удобрення картоплі.

У свою чергу, доцент Бикіна Ніна Миколаївна розкрила особливості агрохімічних досліджень грунтів у технології вирощування картоплі.

Доцент Бордюжа Надія Петрівна представила методи оперативної діагностики живлення рослин, а завідувач лабораторії оптимізації живлення рослин Тарасенко Олексій Володимирович, інженер Козачок Олександр Леонідович та аспірант Бордюжа Ігор Петрович провели польову експрес-діагностику рослин картоплі у ТОВ «Агріко Україна» та надали рекомендації щодо її підживлення. Також колективом лабораторії було представлено можливості грунтової діагностики у польових умовах.

У межах практичного блоку семінару доцент Марчук Ілля Устимович представив асортимент добрив під картоплю та шляхи їх ефективного використання.

Професор Бикін Анатолій Вікторович науково обґрунтував систему застосування добрив, у якій особливу увагу приділив можливостям регулювання ростових процесів рослин за допомогою активності фітогормонів, беручи за основу мінеральне живлення.

Результатом семінару стало активне обговорення шляхів оптимізації живлення картоплі та необхідності залучення науковців до складання плану внесення добрив згідно із результатами лабораторних досліджень зразків грунту та експрес-діагностики вегетуючих рослин.

 

 

 

Доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва
Бордюжа Надія Петрівна
Завідувач лабораторії Оптимізації живлення рослин
Тарасенко Олексій Володимирович

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook