Навчальна практика на гуманітарно-педагогічному факультеті

17 червня 2016 року

 Педагогічній практиці відводиться місце ключового компонента у змісті підготовки майбутнього фахівця, оскільки саме їй завдячують майбутні педагоги тими загальними і конкретними знаннями, інтелектуальними вміннями та навичками, якими мусять володіти висококваліфіковані фахівці цього профілю. Вона має здійснюватися в умовах, максимально наближених до майбутньої професійної діяльності: в соціальних службах для молоді, навчальних закладах, позашкільних установах різного профілю, службах у справах неповнолітніх, реабілітаційних центрах, управліннях соціального захисту населення тощо. Дуже важливо, щоб здобуваючи професійну підготовку впродовж навчання, майбутні соціальні педагоги мали можливість практикуватися на базах якомога більшої кількості таких освітніх і соціальних установ, де їхня майбутня праця на посаді соціального педагога вкрай необхідна.
Незаперечним є той факт, що соціальний педагог повинен бути неперевершеним педагогом і психологом, вміти працювати з різними групами осіб, які потребують соціальної допомоги, підтримки, соціального захисту. І перш за все з дітьми різного віку…
Саме тому починати потрібно з найменшими… з дошкільного навчального закладу. Навчальна (ознайомча з фаху) практика студентів-першокурсників (група СП-1501) гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України проходила з 6 до 17 червня у Новосілківському дошкільному навчальному закладі «Яблучко» Києво-Святошинського району.
Метою зазначеної практики є оволодіння студентами сучасними методами, формами та засобами праці в галузі їх майбутньої соціально-педагогічної діяльності, формування у них професійних умінь і навичок необхідних для виконання конкретних професійних завдань у реальних ринкових і виробничих умовах, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати у практичній діяльності.

(переглянути матеріал)

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook