Генеральна асамблея Європейської асоціації закладів ветеринарної освіти: вчені-ветеринари обговорили шляхи подальшої співпраці з представниками Німеччини, Данії, Польщі, Швеції, Японії та Латвії

9 червня 2016 року

     На базі Швецького університету сільськогосподарських наук (Уппсала, Швеція) відбулась ХХІХ Генеральна асамблея Європейської асоціації закладів ветеринарної освіти, що зібрала делегатів зі 180 закладів, де ведеться підготовка ветеринарних лікарів з 35 країн світу. Вони обговорювали актуальні питання ветеринарної освіти. НУБіП на ньому представляла керівник міжнародних програм факультету ветеринарної медицини доцент Марина Галат.

     

     Перший день асамблеї включав організаційні питання, а другий був повністю присвячений навчальній програмі, що включала екскурсію повністю модернізованим ветеринарним факультетом Швецького університету сільськогосподарських наук, презентації від представників Віденського університету ветеринарної медицини, Всесвітньої організації здоров’я тварин, Федерації ветеринарних лікарів Європи, Всесвітньої ветеринарної асоціації та багатьох інших. Робота асамблеї була надзвичайно насиченою і дала змогу обговорити актуальні питання ветеринарної освіти у процесі її модернізації з нашими зарубіжними колегами та напрацювати шляхи подальшої співпраці, зокрема провести плідні наукові зустрічі та дискусії з приводу можливостей співпраці з представниками Німеччини, Данії, Польщі, Швеції, Японії та Латвії.

     До участі у наукових питаннях долучилася і старший науковий співробітник лабораторії біосенсорики НУБіП Катерина Шаванова, яка зараз проходить стажування в університеті Лінчопінга. Приємно відзначити таку наукову активність у межах наукової тематики «Розробка системи базових алгоритмів імунодіагностики протозойних хвороб на основі принципів біосенсорики», яка спільно розробляється молодими вченими кафедри паразитології та тропічної ветеринарії та лабораторії біосенсорики.

Ірина Білоус 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook