Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи науково-практичного співробітництва у вирішенні сучасних проблем переробки низькотоварної деревини»

26 травня 2016 року
м. Вінниця, ТОВ «Барлінек Інвест»

26 – 27 травня 2016 р. кафедрою технології деревообробки на базі  ТОВ «Барлінек Інвест» (м. Вінниця)  була проведена Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи науково-практичного співробітництва у вирішенні сучасних проблем переробки низькотоварної деревини». Відкриття конференції провела завідувач кафедри професор Пінчевська О.О., яка привітала учасників конференції та підкреслила важливість співпраці науковців та виробничників у сфері збереження природних ресурсів, а саме, проблем переробки низькотоварної деревини.

Учасники і слухачі конференції

У конференції прийняли участь представники виробничих закордонних, вітчизняних  фірм та установ, таких як BARLINEK S.A.(Польща), ТОВ «Вудексперт» (Індія), ТОВ МВМ-Київ тощо. Не залишилися осторонь і представники навчальних закладів Технічного університету (м. Зволен, Словаччина) та Грузинського технічного університету (м. Тбілісі). У конференції також прийняли участь студенти 2-го курсу скороченого терміну навчання та студенти 4-го курсу ОС деревооброблювальні технології.


З представниками фірми Barlinek S.A.  Виступ А.Костриці

Директор підприємства з питань планування і технічного приготування продукції А. Костриця (Barlinek S.A., Польща, м. Кельце – Україна, м. Вінниця) розповів про становлення підприємства, обсяги його виробництва та програму збереження довкілля. На підприємстві діє безвідходне виробництво, яке повністю задовольняє потреби у енергоресурсах. А. Костриця підкреслив, що середній вік  робітників підприємства 35 років та наголосив  на тому, що вони завжди раді прийняти на роботу випускників НУБіП. Вже декілька років успішно працює на виробництві випускник кафедри технології деревообробки НУБіП  Неборачок О., який обіймає посаду  начальника відділу з питань планування і технічного приготування продукції

Цікавим досвідом з сушіння  заготовок з тополі поділився B. Rafal  (Barlinek S.A., ТОВ «Барлінек Інвест», керівник відділу сушіння, Польща, м. Кельце). Жваве обговорення доповіді виявило потенціал в підвищенні якості сушіння заготовок та розширення асортименту порід деревини.

Основні напрями формування індійського ринку деревини та співпраці з Україною окреслив  А. Saksena (Індія). На індійському ринку існують схожі проблеми з українським ринком, а саме, безвідходне виробництво та лісовідновлення.

Представники навчально-наукових установ М. Тепнадзе, Грузинський технічний університет, м. Тбілісі) розповіли про сучасні наукові дослідження та розробки, які дозволяють в повному обсязі використовувати біомасу лісів, починаючи з деревини і закінчуючи гілками та листям. Їх доповідь була мотивуючою для більш глибокого вивчення сучасних тенденцій в науці та практиці з перероблення деревини.

Після закінчення доповідей та їх обговорення була проведена екскурсія по підприємству, де всі учасники ознайомилися з сучасним виробництвом тришарової дошки для підлоги, починаючи з розпилювання колод на заготовки до отримання кінцевої продукції та завезення її на склад.


Склад заготовок                           Лісопильний цех

Завершальною родзинкою першого дня конференції була екскурсія по м. Вінниця. Учасники конференції ознайомилися з історичними та культурними пам’ятками древнього міста.

 

Чудові фонтани Вінниці                    Екскурсія містом

Від імені колективу кафедри технології деревообробки хотілось би подякувати всім учасникам конференції за висвітлення сучасних технологій оброблення деревини, увагу до навчального процесу і пропозиції щодо надання можливості практичного навчання студентів.

Завідувач кафедри технології деревообробки

проф. Пінчевська О.О.,

ст. викладач Буйських Н.В.

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook