Сучасні технології та матеріали деревообробки обговорили учасники міжнародної конференції

1 червня 2016 року

     18-19 травня 2016 року на кафедрі технології деревообробки пройшла міжнародна науково-практична конференція «Сучасні технології та матеріали деревообробки». У ній взяли участь представники різних фірм та навчальних установ – J. Tenjansky Hafele, Nagold (Німеччина), S. Ovdienko Julius Blum GmbH (Відень, Австрія), J. Brauzwetter та J. Timchuk (компанія LEITZ) та інші. Цікавими та актуальними були також виступи вітчизняних виробників меблевої продукції – Ю. Нестерова (компанія АГТ Плюс), П. Мазурок (ТОВ «Меркс-Інтеріо»), С. Кульман (компанія «Інтердизайн»).

     

Учасники і слухачі конференції. Відкриття конференції 

     Представники компаній Hafele та Blum розповіли про свій багаторічний досвід у виробництві меблевої фурнітури. Дуже жваве обговорення серед учасників конференції викликав проект Hafele по облаштуванню меблями приміщень з малою площею.

     

Виступ представника компанії Hafele. Виступ представника компанії Blum

 

     Доповідь директора одного із світових лідерів виробництва деревообробного інструменту компанії LEITZ Jürgen Brausewetter носила мотивуючий характер до одержання студентами нових знань.

     

Виступ представника компанії LEITZ. Виступ представника компанії АГТ Плюс

     Юлія Нестерова з компанії АГТ Плюс представила новинки на ринку меблевих виробів тапродемонстровала сучасні матеріали для опорядження меблевих фасадів. Родзинкою її виступу стала маленька вікторина для студентів, найбільш активні учасники якої були нагороджені заохочувальними призами.

     Павло Мазурок з ТОВ «Меркс-Інтеріо», розповідаючи про здобутки фірми, найбільше уваги приділив потребі вітчизняного деревообробного виробництва у висококваліфікованих кадрах.

 

Виступ представника компанії «Меркс-Інтеріо»

     Завершальною частиною конференції був виїзд до філії компанії «LEITZ», організований представниками компанії, з продовженням доповідей вже безпосередньо на підприємстві. Під час екскурсії учасники мали можливість ознайомитись з сучасними методами виготовлення та обслуговування дереворізального інструменту.

    

Екскурсія на філію компанії «LEITZ»

     Підсумовуючи доповіді учасників конференції, хочеться відмітити впевненість у великій перспективі та значному потенціалі деревообробної промисловості в Україні, яка сьогодні тільки починає набирати обертів. А значить – підготовка кваліфікованих деревообробників зараз дуже актуальна. Уже зараз виробничники, які брали участь у конференції, звернулись до студентів з пропозиціями стосовно майбутнього працевлаштування.

     Від імені колективу кафедри технології деревообробки, хотілось би подякувати всім учасникам конференції за висвітлення сучасних технологій оброблення деревини, увагу до навчального процесу і пропозиції щодо надання можливостей практичного навчання студентів.


О. Пінчевська,
завідувач кафедри технології деревообробки,
С. Новицький,
аспірант кафедри технології деревообробки 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook