Наукове стажування доцента кафедри статистики та економічного аналізу О.Г. Макарчук у Варшавському університеті наук про життя (Польща) в рамках проекту ALRAKIS IІ програми Еразмус Мундус

31 травня 2016 року

 З 01 вересня 2015 р. по 01 березня 2016 р. доцент кафедри статистики та економічного аналізу Макарчук Оксана Григорівна перебувала на науковому стажуванні у Варшавському університеті наук про життя (Польща).

Основним завданням дослідження було проаналізувати розвиток сектору біопального в Польщі та поширення отриманого досвіду в Україні. Дослідження включало аналіз державного регулювання, сировинної бази, економічних аспектів виробництва біопального, а також вплив біопального на продовольчу безпеку та навколишнє середовище.

Отримано такі наукові результати. Під час наукового дослідження було опубліковано статті у співавторстві з науковим керівником доктором Я. Скудларскі факультету технології виробництва та іншими науковцями даного факультету, зокрема проф. А. Купчиком, д-р. Т. Желазінскі, а також економічного факультету – д-р. М. Хамульчиком. У даних статтях висвітлювались питання стану та перспектив розвитку біопального (біоетанолу та біодизелю) в Польщі та Україні. Вивчення наукової літератури дало змогу оцінити позитивні тенденції ринку біопального, зокрема вплив на навколишнє середовище, залежність економік країн від первинних джерел енергії, невпевненість в їх постачанні та високих світових цін на енергетичні ресурси.

Під час проходження стажування у Варшавському університеті наук про життя було взято участь в таких конференціях та семінарах: seminar “Farms of legal entities in the process transformation and integration with the EU (years 1990-2013) ", 9 November 2015, Polish Academy of Sciences, Institute of Rural and Agricultural Development; International Conference “Prices in the agricultural-food sector in European Countries”, 3 December 2015, Warsaw University of Life Sciences – SGGW; seminar “Food safety - a multi-dimensional approach”, 5 February 2016, Polish Academy of Sciences, Institute of Rural and Agricultural Development; participation in the Seminars during the Program at the Faculty of production engineering meeting, Warsaw University of Life Sciences – SGGW.

За період стажування було написано і подано до друку десять статей у співпраці з колегами з факультету технології виробництва та економічного факультету Варшавського університету наук про життя. Обговорено подальшу співпрацю для опублікування наукових статей.
Проект ALRAKIS II програми Еразмус Мундус надав унікальну можливість розширити коло професійних контактів у сфері науки та освіти, що сприятиме в майбутньому реалізації подальших наукових та освітніх проектів.
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook