Збори трудового колективу Бережанського агротехнічного інституту визначилися з кандидатурами на посаду директора

17 травня 2016 року

     17 травня відбулися збори трудового колективу ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут». На порядку денному – рекомендація кандидатури вченій раді університету для призначення директором інституту.
     Наказом ректора Станіслава Ніколаєнка №470-к від 30.03.2016 р. вперше за останні 20 років оголошено конкурс на заміщення посади директора зазначеного інституту, оскільки у діючого керівника Василя Павліського закінчується термін дії контракту 27 травня цього року.

     Умови конкурсу були оголошені на сайті університету та Бережанського агротехнічного інституту, в газеті Тернопільської облради та облдержадміністрації «Свобода» від 6 квітня 2016 року № 27 (3065).

     Кадровою комісією університету до участі у конкурсі допущені такі претенденти (до речі, всі вони – працівники інституту): Олег Павлів, Степанія Білик, Василь Павліський, Іван Логуш, Мирон Жибак, Микола Клендій

     Разом з тим, у процесі підготовки зборів трудового колективу два претенденти Жибак М. та Клендій М. за власним бажанням зняли свої кандидатури з конкурсу.
     Загальна кількість обраних учасників зборів склала 151 особу, з них 113 наукових, науково-педагогічних і педагогічних працівників, 23 студенти та 15 осіб допоміжного й іншого персоналу). Присутніх на зборах було 146 осіб. 
     Усі претенденти звернулися до учасників зібраннята представили власні програми розвитку інституту. 

     Зокрема, у своєму виступі доцент Степанія Білик зазначила, що необхідно посилити демократизацію інститутського життя шляхом забезпечення прозорості роботи усіх ланок, створити атмосферу взаємної довіри і поваги до праці педагога і вченого, мотивувати до активної роботи усіх студентів та співробітників інституту. Серед основних завдань, що озвучила претендент, – поліпшення якості освітянських послуг, наукової роботи, практичної підготовки, розвиток інформаційної інфраструктури, оновлення матеріально-технічної бази, налагодження співпраці з місцевими органами влади, створення організаційних та фінансових умов для функціонування студентського самоврядування.

     Наступний претендент – доцент Іван Логуш – виокремив стратегічну мету розвитку інституту. А це, за його словами, – підтвердження наданого права підготовки студентів за магістерськими програмами, збільшення контингенту студентів за акредитованими напрямами та спеціальностями, ліцензування нових напрямів підготовки фахівців. Ще одне завдання – закріпити за інститутом статус провідного регіонального закладу аграрного профілю Тернопільщини. Слід звернути увагу також на необхідність підвищення доходів від освітньої, виробничо-господарської, наукової діяльності та забезпечення реального зростання заробітної плати всіх працівників, поліпшення їхнього соціального захисту.

     Доцент Олег Павлів закликав присутніх до співпраці з реалізації основних напрямків розвитку інституту та університетської програми «Голосіївська ініціатива – 2020». Йдеться про розвиток демократії та колегіальності у прийняті управлінських рішень, відкритість на всіх рівнях у плануванні навчального процесу, прозорість фінансування, розвиток виробництва та бізнесу, вирішення соціальних питань викладачів та студентів, підвищення якості підготовки фахівців та розвиток міжнародних зв’язків.

     Професор Василь Павліський у якості програмних завдань для себе і колективу схарактеризував наступні пріоритети: посилення профорієнтаційної роботи, збільшення чисельності докторів і кандидатів наук; посилення зв’язків з роботодавцями; зміцнення матеріально-технічної і навчально-лабораторної бази для покращення рівня теоретичного і практичного навчання та забезпечення вимог до навчального процесу; забезпечення якості освітньої діяльності за рахунок підвищення рейтингової оцінки діяльності науково-педагогічних працівників та контролю знань студентів; посилення практичного навчання студентів як за рахунок зміцнення матеріально-технічної бази, так і проведення практичного навчання безпосередньо у базових господарствах; удосконалення інформаційного забезпечення освітньої діяльності шляхом придбання необхідної комп’ютерної техніки, програм, поліпшення наукової інститутської діяльності тощо.

     В обговоренні програм претендентів взяли участь заступник директора з навчальної та навчально-методичної роботи Михайло Русиняк, професор кафедри економіки підприємства Мирон Жибак, директор Бережанського агротехнічного коледжу Світлана Пилипишин. Вони звернули увагу присутніх на перспективи розвитку інституту, шляхи економічного зростання і добробуту його працівників, удосконалення співпраці з інститутським коледжем.

     

     Результати таємного голосування озвучила голова лічильної комісії, декан факультету економіки і природокористування Любов Ярема. А вони виявилися такими: кандидатуру Степанії Білик своїми голосами підтримала 61 особа з числа присутніх (41,8 %), Івана Логуша 4 особи (2,7 %),  Олега Павліва11 осіб (7,5 %) і Василя Павліського67 осіб (45,9 %).

     

     Жоден з претендентів не набрав 50 і більше відсотків голосів. Тому відповідно до «Порядку проведення конкурсу на заміщення посад декана факультету, директора інституту, керівника відокремленого підрозділу університету» збори трудового колективу Бережанського агротехнічного інституту рекомендують для обрання вченою радою університету на посаду директора кандидатури професора, доктора технічних наук Василя Павліського та доцента, кандидата технічних наук Степанію Білик.

Микола Михайліченко,
начальник відділу кадрів 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook