НУБіП України включено до міжнародної угоди про співпрацю та функціонування програм PhD в області генетики та біотехнології рослин

17 травня 2016 року

     Біотехнологія – вагомий і перспективний фактор розвитку світового виробництва. У цьому контексті набуває пріорітетності та актуальності приєднання НУБіП України до міжнародної угоди про співпрацю та функціонування програм PhD в області генетики та біотехнології рослин. Це передбачає реалізацію ряду важливих програм для наукових досліджень і освітньо-навчальної діяльності.

     Міжнародна мережа, в яку вперше включено НУБіП України, об'єднує провідні національні навчальні заклади таких країн як Італія, Іспанія, Туреччина (Politecnico delle Marche – Ancona, Bari, Catania, Napoli Federico II, Padova, Perugia, Cattolica del Sacro Cuore, Torino, Tuscia  – Viterbo, Basilicata, Insubria, Varese, Valencia, Spain, Miguel Hernández, Elche, Spain, Bogazici, Turkey). Створення такого консорціуму дає можливість розвитку національної науки і встановлення міжнародних партнерських відносин.

     На постійній основі серед учасників мережі існує пролонгована спільна робота, спрямована на підготовку докторантів, а також комплексна інтеграція наукових інтересів, які можуть бути додатково укріплені шляхом розширення, інтернаціоналізації діяльності. Інтеграція наявних наукових знань в галузі науки про рослини є ключовою умовою для створення міжуніверситетської національної мережі з метою навчання генетики та біотехнології. Студенти ж матимуть можливість працювати в стимулюючому культурному середовищі, де набуватимуть глибоких знаньу розробці своїх дослідницьких фундаментальних, прикладних проектів.


В. Ткачук,
проректор з науково-педагогічної роботи,
міжнародної діяльності та розвитку
М. Патика,
завідувач кафедри екобіотехнології
та біорізноманіття 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook