ЗНОВУ КИПИТЬ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА НА КАФЕДРІ АНАТОМІЇ ТВАРИН ім. акад. В. Г. КАСЬЯНЕНКА

5 травня 2016 року
м. Київ

Відповідно до положення про організацію професійної орієнтації у НУБіП України від 5 квітня 2016 р. та метою інформування потенційних вступників – випускників загальноосвітніх шкіл, які складають ЗНО у 2016 р., і на виконання розпорядження ректора № 9 від 12.04.2016 р. «Про забезпечення проведення професійно-орієнтаційної роботи» асистенти кафедри анатомії тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка – Вадим Нікітов, Наталія Друзь та Олексій Мельник – 5 травня 2016 року завітали до середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 132 м. Києва.

Звісно, що завершальним етапом психологічної та практичної підготовки учнів до трудової діяльності є їх правильна професійна орієнтація. Асистенти кафедри анатомії тварин під час розмови із учнями та їх батьками, розповіли про перспективу вступу до НУБіП України, зокрема відмітили свій рідний факультет ветеринарної медицини. Підчас дискусії Наталія Друзь відмітила, що професійна орієнтація – система навчально-виховної роботи, спрямованої на засвоєння учнями знань про соціально-економічні й психофізіологічні умови правильного вибору професії, формування в них уміння аналізувати вимоги різних професій до психологічної структури особистості, а також свої професійно значущі якості, шляхи й засоби їх розвитку.

Вадим Нікітов зазначив, що правильний вибір професії зумовлює моральне задоволення, позитивну самооцінку, високу продуктивність праці, якість продукції. Олексій Мельник додав, що цей вибір є точкою, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, поєднання особистих і загальних інтересів.
Завдання профорієнтації полягає в ознайомленні учнів з професіями та правилами їх вибору, вихованні спрямованості на самопізнання як основу професійного самовизначення; формування вміння зіставляти свої здібності з вимогами щодо набуття конкретної професії, складати на цій основі реальний план оволодіння професією, а також забезпечення розвитку професійно важливих якостей особистості.

Чекаємо на правильний вибір!!!

Наталія Друзь,
Вадим Нікітов,
Олексій Мельник


 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook