Участь студентів факультету харчових технологій та управлінні якістю продукції АПК у Міжнародному форумі харчової промисловості та упаковки IFFIP 2016
12 квітня, в ВЦ «КиївЕкспоПлаза» офіційно відкрився Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки IFFIP 2016, в якому крім України беруть участь 3 зарубіжних країни – Франція, Німеччина, Туреччина. Форум є одним з найважливіших вітчизняних подій міжнародного значення в області харчових технологій і пакувальної індустрії.
Як завжди, не пропускаючи таких важливих подій, виставку відвідали студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК на чолі зі своїми кураторами, асистентами кафедри «Технології м'ясних рибних та морепродуктів» Оленою Очколяс та Наталією Голембовською.
Студентам були представлені наступні тематичні розділи виставки:
1. Виробництво та переробка м'ясних і ковбасних виробів.
2. Виробництво хлібобулочних і кондитерських виробів.
3. Обладнання та технології для виробництва продуктів харчування.
4. Інгредієнти для виробництва готової продукції.
5. Різноманітні види упаковки для харчових і нехарчових продуктів.
В рамках міжнародного форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP 2016 відбувся круглий стіл на тему «Хлібобулочні вироби в аспекті здорового харчування» що дуже зацікавило наших майбутніх випускників.
На засіданні круглого столу піднімалися наступні теми:
- національна програма профілактики «Україна здорова»;
- здорове харчування в сучасному світі;
- дослідження використання хліба та хлібобулочних виробів для профілактики хронічних неінфекційних захворювань.
На території майстер-класів, розташованих в павільйоні №1 ВЦ «КиївЕкспоПлаза» свою роботу розпочали світові майстри пекарського та кондитерського виробництва, які продемонстрували студентам технологію приготування неймовірно апетитних «круасанів».
Студенти мали змогу не тільки отримати уявлення про технологію виробництва, але й скоштувати та оцінити органолептичні властивості продукту, його смакові якості та зовнішній вигляд.
Олена Очколяс,
куратор, асистент кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів