Приємне з корисним

6 квітня 2016 року

Нарешті сонячна і чудова погода. Чому б не поєднати приємне з корисним?!
Саме так і зробили студенти 3 курсу 3 групи із викладачем –  асистентом кафедри терапії і клінічної діагностики Обруч Марією Миколаївною на дисципліні «Внутрішні хвороби тварин». Під час вивчення хвороб серцево-судинної системи, їх діагностики та лікування вони провели функціональну пробу Домрачевим Г. В.
Функціональна проба — це точно дозований вплив на організм різних факторів, який дозволяє вивчити реакцію фізіологічних систем на той чи інший вплив і дає змогу отримати уявлення про функціональний стан організму в умовах активної життєдіяльності.

Проба Домрачева полягає у проганянні тварини легкою риссю протягом '10 хв з визначенням частоти пульсу до проганяння та після нього і часу повернення її до вихідних величин. У здорових коней після навантаження частота пульсу збільшується до 50—65 ударів за 1 хв і повертається до вихідних показників через 3—7 хв. При серцево-судинній недостатності вона збільшується до 80—90 ударів за 1 хв і повертається до початкової через 10—30 хв.
Студенти не лише визначили відсутність патології у тварин, але й отримали позитивні емоції, нові знання та сонячні ванни.
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook