Реалізація проекту UNIDO на базі НУБіП України

5 квітня 2016 року

     28 березня – 1 квітня 2016 року на базі механіко-технологічного факультету спільно з ННІ післядипломної освіти пройшов навчальний тренінг за проектом UNIDO GEF «Підвищення енергоефективності та стимулювання використання відновлюваної енергетики в агрохарчових та інших малих та середніх підприємствах України». Цей проект виконується за грантом Агентства ООН з питань промислового розвитку (ЮНІДО) та Глобального екологічного фонду (ГЕФ). 

     25 фахівців із виробництва та використання сільськогосподарської продукції, а також викладачів вишів зібралися обговорити дуже широке коло питань – від технологій відновлюваної енергетики, виробництва та використання біодизеля, біоетанолу, біогазу та твердих видів палива до енергетичного аудиту та стандарту ISO 50001 його впровадження в Україні.

      

     Спікерами тренінгу були найкращі фахівці з організацій-партнерів проекту – директор Інституту відновлюваної енергетики НАНУ Степан Кудря, директор Інституту енергозбереження та енергоменеджменту Національного технічного університету України «КПІ» Сергій Денисюк, академік Академії енергетики України Олександр Киричок та ін. НУБіП представляли професор Геннадій Голуб та доценти Віктор Поліщук і Максим Павленко.

     Розглядалися актуальні розробки технології виробництва дизельного біопалива на основі рослинних олій та його використання в агропромисловому виробництві. Так, здійснили огляд сировини для виробництва біогазу та способи переробки відходів методом анаеробного зброджування, розглянули мікробіологічні основи процесу метаноутворення та фактори, що впливають на ефективність виробництва біогазу. Крім того, аналізувались технології та технічні засоби виробництва біогазу та економічна ефективність функціонування біогазової установки.

     Після вдалого захисту випускної роботи учасники отримали дипломи з підвищення кваліфікації та сертифікати учасників від ЮНІДО, які їм вручили національний координатор проекту ЮНІДО ГЕФ Ігор Кирильчук і перший проректор Ігор Ібатуллін.

     Це перший ластівка. Загалом же у 2016 році такі тренінги заплановано провести ще для восьми груп слухачів.


Олег Марус,
заступник декана факультету конструювання та дизайну

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook