В університеті запрацював власний меблевий цех

4 квітня 2016 року

     В університеті запрацював власний меблевий цех. Ідея його створення «носилася у повітрі» вже давно. Адже проблема з забезпеченням меблями студентських гуртожитків, враховуючи студентську ментальність всіх поколінь, завжди стояла досить гостро. Та особливо загострилася вона, коли вишам закуповувати меблі за бюджетні кошти заборонили. Виходом зі становища могло стати власне їх виробництво. Тож на початку цього року, з ініціативи ректора Станіслава Ніколаєнка, і з’явився університетський цех.

     Для його потреб придбали необхідне обладнання, зокрема присадочний, крайкооклеювальний, широкоформатний і свердлильний станки та ручний ектроінструмент, ввели штатні одиниці. Сьогодні тут працюють випускники магістратури кафедри технології деревообробки. Всі троє мають відповідний досвід. Начальник цеху Іван Сікорський, крім університетського диплома, має за плечима профтехучилище і Житомирський технологічний коледж. Саме за його ескізами і виготовляються корпусні меблі – шафи, столи, антресолі тощо. Технолог Богдан Мурга займався такими роботами, ще навчаючись у Малинському лісотехнічному коледжі. А от третій їх колега – Андрій Перунський – тільки-но закінчує магістратуру на цій же кафедрі, та й він навчався свого часу у профтехучилищі та коледжі. Тож необхідні навички і кваліфікацію хлопці мають. А коли що не зрозуміло, їм завжди прийде на допомогу куратор проекту: начальник столярного цеху Сергій Губар пропрацював на меблевому виробництві шістнадцять років.

     Зараз цех готує меблі для 2-го і 8-го гуртожитків. Спочатку ними облаштують кілька кімнат, щоб була зрозуміла загальна картина умеблювання. Готові кімнати, як запевняють майстри, можна буде побачити вже в кінці цього тижня.
     Тож будемо з власними меблями. Тільки б не підвело фінансування, щоб можна було закуповувати потрібні матеріали.

Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook