Ректорат спланував роботу на тиждень

4 квітня 2016 року

     4 квітня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату, на якому проаналізували роботу за минулий тиждень і спланували на поточний.

 

     У вступному слові очільник вишу акцентував увагу на зменшенні фінансового навантаження у зв’язку з завершенням опалювального сезону. Проте ріст тарифів все одно змушує нас економити енергоносії та воду. У центрі уваги роботи ректорату продовжує залишатися якість навчального процесу.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зупинився на підготовці до відзначення Дня університету. Зокрема, мова йшла і про засідання ради роботодавців, її розширення, оскільки деякі підприємці висловили бажання приєднатися і співпрацювати. З цього тижня розпочалися студентські практики в навчально-дослідних господарствах – перші групи студентів відбули до Агрономічної дослідної станції та НДГ «Великоснітинське». Кафедра фізичного виховання проводить комплекс заходів з упорядкування університетського стадіону, аби вчасно розпочати сезон занять на свіжому повітрі. Також спільно з навчально-методичним центром «Агроосвіта» заплановано провести незалежне оцінювання знань випускників бакалавратури.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, правових і соціальних питань Володимир Курило доповів про супроводження земельних питань в місцевих органах влади.

     Учений секретар Оксана Барановська представила проект порядку денного квітневих засідань ректорату та вченої ради. На першому планується заслухати звіти керівників кафедри фізичного виховання та ННЦ виховної роботи та соціального розвитку, а на другому – Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого та навчально-дослідного господарства «Великоснітинське». В центрі уваги вченої ради – виконання програми розвитку «Голосіївська ініціатива – 2020» колективом факультету ветеринарної медицини. Протягом місяця члени вченої ради матимуть змогу відвідати заняття, оцінити роботу деканату, стан навчальної, наукової, виховної роботи. До перевірки будуть залучені експерти з відповідного відділення Національної академії аграрних наук України.

   

     Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька поінформувала про оприлюднення результатів фінансової діяльності на порталі edata, як того вимагає закон, а начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот – про оновлення переліку платних послуг та формування плану закупівель. 

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко доповіла про розгляд колективами кафедр педагогічного навантаження для викладачів на наступний навчальний рік. Середнє навантаження на одного викладача маємо 603 години, загальна ж кількість розподілених годин – більше 700 тисяч.

      Радник ректора Дмитро Войтюк окреслив план основних заходів до відзначення Дня Перемоги. Дата їх проведення буде визначена згодом.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко представив аналіз наукових публікацій в розрізі факультетів і ННІ за перший квартал. Так, монографій видано 8% до минулого року, статей у міжнародних виданнях 9%, статей у виданнях, які входять до міжнародних наукометричних баз, 20%, тез конференцій 21%. За перший квартал маємо значну кількість винаходів – 36% до 2015 року. Цікавим, нетрадиційним і прикладним планується в цьому році зробити відзначення Дня науки 21 травня.

     Про роботу підрозділів і плани на поточний тиждень доповіли їх керівники: відділу кадрів – Микола Михайліченко, відділу комплексної безпеки і охорони – Василь Моісеєв, спеціального відділу – Валерій Бевз та завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов.

     Голова профкому студентів і аспірантів Олексій Муравський проінформував про початок оформлення путівок на оздоровлення в нашому спортивно-оздоровчому таборі «Академічний». Тому усім, хто бажає відпочити на березі Чорного моря, треба активніше бронювати місця. У полі зору профспілок – і дискусія щодо відміни студентських стипендій. Тут позиція принципова – у період фінансово-економічної кризи позбавляти молодь, яка успішно навчається, допомоги держави не можна.

    Голова профспілкової організації співробітників Ростислав Тарасенко розповів про засідання профкому, присвячене забезпеченню житлом. За його словами, на ньому обговорені пропозиції інвесторів про спорудження житлового будинку, триває діалог із потенційними покупцями.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про участь представників університету у Днях голландської економіки, де були висловлені пропозиції бізнесменам щодо можливих наукових досліджень. Також розглядається звернення Міністерства економічного розвитку і торгівлі про підготовку на базі економічного факультету фахівців із державних закупівель та електронних торгів.

Изображение

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко навів дані економії ресурсів. Завдяки системній роботі, на 22-25% вдалося зменшити споживання тепла і води. Ремонтні роботи, які тривають в корпусах і гуртожитках, йдуть за планом.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін доповів про готовність двох бюстів видатних осіб, які працювали в університеті і будуть увіковічнені на Алеї слави. До Дня університету ми чекаємо ще на два. Підготовлені пропозиції по персональному складу групи, яка буде відпрацьовувати нову методику рейтингу науково-педагогічних працівників. На виконання рішення ректорату сформований відділ з ремонту лабораторного обладнання і технічних засобів навчання.

Изображение

     Підсумовуючи, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема Сергію Кваші – провести нараду з підготовки до відзначення Дня університету, Валерію Іщенку – завершити оформлення дозвільних документів з відновлення третього корпусу, Володимиру Курилу – активізувати оформлення земельних ділянок, Вадиму Ткачуку – проаналізувати діяльність служби харчування за квартал і внести відповідні пропозиції, Ігорю Ібатулліну – визначити лабораторії, в які закуповуватиметься сучасне обладнання. На особливому контролі – виконавча дисципліна.

     Також були розглянуті і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook