Економіко-правова парадигма розвитку сучасного суспільства стала предметом дискусії науковців в Словаччині

30 березня 2016 року

     Представники економічного факультету - завідувач Світлана Рогач та доцент Тетяна Гуцул кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка та завідувач Надія Давиденко та Галина Скрипник кафедри фінансів взяли участь у VI Міжнародній науково-практичній конференції викладачів, аспірантів та студентів «Економіко-правова парадигма розвитку сучасного суспільства», яка пройшла у містах Межилабірці та Пряшів (Словаччина).

     На науковому заході були представлені 13 вищих навчальних закладів України та Словацької республіки, а співорганізаторами виступили Донецький національний університет та словацьке Науково-консалтингове співтовариство «Відкрита Європа». У рамках міжнародної конференції було представлено понад 30 наукових доповідей, проведено конкурс студентських робіт.

     У форумі взяли участь представники адміністративної влади та місцевого самоврядування. В рамках програми було проведено зустріч із мером міста Межилабірці, депутатами місцевої ради та Пряшівського краю, а також з Главою Культурного Союзу українських трудящих в місті Пряшів. 

     На конференції з доповіддю «Екологічні аспекти формування ринку сільськогосподарських земель в Україні» виступила Світлана Рогач. Учасники заходу виявили зацікавленість презентованою науковою проблемою, оскільки подальший розвиток аграрної сфери, яка є відповідальною за продовольче забезпечення в кожній країні, безпосередньо залежить від темпів та якісного використання її земельно-ресурсного потенціалу.

     Надія Давиденко презентувала доповідь «Удосконалення фінансового менеджменту аграрних підприємств». Вона зазначила, що серед задач фінансового менеджменту основною є забезпечення сільськогосподарських підприємств фінансовими ресурсами (управління джерелами засобів) і розподіл фінансових ресурсів (інвестиційна політика і управління активами). Доповідь викликала жваву дискусію зважаючи на складну економічну ситуацію в нашій країні, що негативно впливає на бізнес-відносини підприємців України та сусідніх держав.

     Спільно з представниками економічного факультету Технічного університету (м. Кошице) була організована екскурсія до одного із найбільших навчальних комплексів Словаччини – Пряшівського університету. Під час візиту делегація ознайомилася з навчально-методичною та матеріально-технічною базою вишу. Також обговорена можливість обміну досвідом підготовки майбутніх спеціалістів та подальша співпраця.

Н. М. Суліма, А. В. Буряк
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook