З Кракова до Києва: вступник Олександр Унольд ламає стереотипи

15 березня 2016 року

 Цієї весни у День відкритих дверей до університету завітали більше двох тисяч потенційних абітурієнтів, аби познайомитися з можливостями, які відкриває для них навчання в НУБіП. Один з них - наш співрозмовник Олександр Унольд, який тільки-но повернувся з Польщі, де навчався.

 
-  Олександре, де ти навчався в Польщі? І чому саме цю країну обрав?
 
- Навчався я у Ягелонському університеті (Краків) на полоністичному факультеті. Протягом першого семестру вивчав польську мову на курсах. Опанував її на рівень В2 та отримав відповідний диплом.
 
Поїхав навчатись до Польщі, бо маю польське походження (моя мама полька) і карту поляка. За переконаннями та порадами мами вирішив спробувати навчатись за кордоном. Я вбачав у цьому гарну можливість, і було б нерозумно її не використати. Під час проживання у Кракові я дізнався дуже багато не лише про Польщу, але й про культуру, звичаї та рівень життя у інших країнах - зі мною в групі навчались представники різних держав. Ба, навіть різних континентів: молоді люди з Північної Америки, Африки, Європи та Азії. Я вважаю, що цей час - "втрачений рік", як говорять деякі знайомі, - не пройшов для мене дарма, адже це великий досвід, який стане у нагоді в майбутньому.
 
- Чому повернувся в Україну? Особливо, якщо взяти до уваги, що економічна та політична ситуація в країні не найкраща.
 
- Я не міг вчинити по-іншому, адже саме Україну вважаю своєю Батьківщиною. І тепер не хочу кільканадцять років звикати до іншої держави і її законів. Це безглуздо. Як писав український поет і журналіст Василь Симоненко у своєму вірші "Лебеді материнства", "Можна все на світі вибирати, сину, Вибирати не можна тільки Батьківщину". Тому я зробив вибір - повернутись в Україну та вступити тут до університету.
 
Згоден, наша держава переживає не кращі часи, але я вірю, що зовсім скоро у ній настане мир, стабільність та спокій. Зараз дуже важливо, щоб уся українська спільнота стала пліч-о-пліч і працювала на благо нашої країни. А не втікати, шукаючи кращого життя.
 
- Чому обрав для навчання саме НУБіП?
 
- Про ваш, а згодом, сподіваюся, і мій, університет дізнався від знайомих. Вони його рекомендували, як виш, де дають грунтовні знання і гарні перспективи на майбутнє. Потім вирішив дізнатись про нього більш детально: знайшов сторінку університету в Інтернеті, почитав про факультети і знайшов інформацію, що 12 березня в НУБіП відбудеться День відкритих дверей. І ось, я тут - приїхав подивитися все на власні очі. Познайомився з деканом агробіологічного факультету, поспілкувався з кількома викладачами, послухав ректора університету, детально ознайомився з умовами вступу та подальшого навчання. Мені дуже сподобалось.
 
- Яким бачиш своє майбутнє?
 
- Плани на майбутнє досить часто змінюються. Наразі точно знаю, що весь час приділю підготовці до ЗНО, щоб отримати якнайкращі бали. Хочу вступати на агробіологічний факультет вашого університету та насолоджуватись студентським життям. Адже, окрім іншого, НУБіП надає багато можливостей для активного і змістовного дозвілля.
 
Розмову вела Ірина Білоус
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook