Відбувся черговий семінар наставників

10 березня 2016 року

     9 березня 2016 року з ініціативи та на базі гуманітарно-педагогічного факультету кафедрою педагогіки разом із відділом виховної роботи та студентських справ був проведений науково-методичний семінар для наставників студентських груп.

     Відкрив семінар завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник. У вступному слові він наголосив, що семінар для наставників – це трибуна для спілкування, завдяки якій ми навчаємося долати перешкоди у налагодженні конструктивної взаємодії між учасниками навчально-виховного процесу, маємо чудову нагоду для обміну досвідом, ідеями, можемо навчатись, підвищуючи свою педагогічну компетентність у галузі теорії і методики виховання та ділитись своїми знаннями, уміннями із колегами. Руслан Васильович закликав учасників семінару до конструктивного діалогу.

     У ході семінару із доповіддю «Виховна та культурно-просвітницька робота у формуванні особистості студента» виступала завідувач кафедри культурології Ірина Майданюк. Доповідач наголосила наставникам на тому, що виховання моральності тісно пов’язане із формуванням естетичних смаків, почуттів, здатності студентів перетворювати світ за законами краси. Для цього Ірина Зиновіївна закликала наставників академічних груп спрямовувати підопічних студентів на участь у мистецькому житті університету, діяльності творчих колективів, гуртків художньої самодіяльності та студій. Доповідачка розповіла про видатних постатей кафедри культурології, які готові надавати допомогу наставникам у справі залучення студентів до культурних надбань людства. Ірина Зиновіївна підкреслила, що фахівці кафедри культурології організовують та проводять різноманітні культурно-просвітницькі заходи, конкурси, а при кафедрі плідно працюють Народний ансамбль пісні і танцю «Колос» імені С.А. Семеновського, академічний хор, жіночий вокальний ансамбль «Октава», студія академічного сольного співу, хореографічний ансамбль «Дівоче сузір’я», народний театр «Березіль», студія «Голосіївська палітра», гурток «Декоративна флористика», гурток любителів театру «Мельпомена», музична вітальня «Золота ліра» та ін.

     Ірина Майданюк повідомила, що 17 березня відбудеться фінал конкурсу «Краса НУБіП України» та запросила наставників, їхніх вихованців завітати на цей захід. У березні стартує конкурс «Голосіївська весна», у зв’язку з цим, вона звернулася з проханням до наставників надавати допомогу та активно залучати своїх підопічних до конкурсу.

     Доцент кафедри педагогіки Леся Маценко виступила з доповіддю «Методика вивчення особистості та колективу. Рекомендації щодо написання випускної роботи наставника». Доповідачка повідомила наставникам про ряд методик, якими наставники можуть скористатися для поглибленого вивчення особистості своїх студентів і студентського колективу у цілому. Детально зупинилась на методиці проведення соціометрії. Актуальним питанням доповіді було надання рекомендацій щодо написання та оформлення випускної роботи наставника.

     Наставники студентських груп активно включилися в діалог із доповідачами, поставили ряд запитань щодо різних етапів написання випускної роботи, залучення студентів до культурно-просвітницьких заходів та форм організації виховання.
 

 

Валентина Теслюк,
доцент кафедри педагогіки

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook