У Ніжинському агротехнічному інституті стартував семінар, присвячений інноваційній спрямованості педагогічної діяльності

28 лютого 2016 року

     У відокремленому підрозділі університету «Ніжинський агротехнічний інститут» розпочали свою роботу виїзні курси з підвищення кваліфікації за програмою «Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності», організовані ННІ післядипломної освіти НУБіП України.
     Крім науково-педагогічних і педагогічних працівників відокремлених підрозділів «Ніжинський агротехнічний інститут», «Ніжинський агротехнічний коледж», «Бобровицький колледж економіки та менеджменту імені Олени Майнової», у роботі семінару взяли і представники викладацьких колективів Прилуцького агротехнічного коледжу та Ніжинського професійного аграрного ліцею.

     Професор кафедри інноваційної діяльності в АПК НУБіП України Наталія Демешкант привітала присутніх із початком роботи та зазначила, що така співпраця з інститутом стала традиційною. Потім доповідач розкрила зміст економічних категорій інновацій, зупинилася на особливостях педагогічних інновацій та психологічних проблемах, пов’язаних з їх упровадженням в освітній процесс вищих навчальних закладів. Найбільше зацікавлення у слухачів курсів викликало питання висвітлення участі України в Європейських програмах і грантах.

     Начальник відділу управління якістю НУБіП України Дмитро Мотринчук у своїй доповіді «Система менеджменту якості в сучасному аграрному навчальному закладі. Досвід та перспективи розвитку» розповів про основні види систем менеджменту, модель ділової досконалості EFQM, стандарти і рекомендації щодо забезпечення якості в Європейському просторі вищої освіти ENQA, стандарти що стосуються системи менеджменту якості (серія ISO 9001), принципи менеджменту якості, основні розділи типової документованої процедури СМЯ , порядок розробки, впровадження, та сертифікації СМЯ. А ще – на прикладі університету здійснив огляд основних положень ISO 9001: 2008 та документів СМЯ ВНЗ.

     Заступник директора інституту з навчально-виховної роботи Світлана Толочко занонсувала розпорядок роботи наступного дня у рамках курсів підвищення кваліфікації, озвучила питання, які будуть розкриті доповідачами для майбутньої участі слухачів у їх обговоренні.
Тож робота курсів підвищення кваліфікації триває!


Василь Лукач,
директор Ніжинськогоагротехнічного інституту

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook