Конференція трудового колективу схвалила звіт ректора Станіслава Ніколаєнка про діяльність університету за 2015 рік

24 лютого 2016 року

      24 лютого пройшла конференція трудового колективу. Участь у її роботі взяли 229 делегатів.

     Про результати роботи за 2015 рік доповів ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Він спинився на етапах розвитку університету в 2011-2016 рр., реалізації програми розвитку «Голосіївська ініціатива2020», проаналізував місце університету у найбільш авторитетних рейтингах. Особливо наголосив на тому, що в нинішніх умовах, аби лише залишатися на місці, треба швидко бігти. А щоб кудись дістатись бігти вдвічі швидше. Ще однією запорукою виживання університету в жорстких умовах сучасного світу є здатність його колективу повсякчас вчитися.
    Детально з доповіддю ректора Станіслава Ніколаєнка на конференції трудового колективу можна ознайомитися за посиланням

http://nubip.edu.ua/node/19980.

     У обговоренні звіту очільника університету взяв участь директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида. Він відзначив гарну роботу Боярської ЛДС, яка, крім іншого, є сучасною базою для практичного навчання студентів. А також підняв болючу проблему соціального захисту молодих науковців.

     Завідувач кафедри оподаткування і страхування Любов Худолій серед здобутків назвала появу у 10-му навчальному корпусі чотирьох аудиторій з мультимедійним забезпеченням та звернула увагу на нестачу на кафедрах необхідної оргтехніки.

     Професор Семен Танчик наголосив на потребі якісної практичної підготовки студентів. На жаль, сьогодні університетські НДГ не можуть бути дійсно сучасними базами для практичного навчання. Та підняв питання забезпечення молодих науковців житлом.

     Директор НДІ здоров’я тварин Дмитро Засєкін відзначив велику роботу, яку зроблено з перекриття 5 тис. м2 даху 12-го навчального корпусу. А також те, що факультету ветеринарної медицини повернули 4 фундаментальні кафедри, без яких він не міг працювати на належному рівні. Та запропонував створити групу технічного сервісу, щоб здійснювати обслуговування та ремонт техніки і приладів.

     Голова Студентської організації Дар’я Кендус відмітила, що лише співпраця студентів і адміністрації є запорукою високого рейтингу університету. Серед позитивів відзначила подолання нестатутних відносин, ремонти в гуртожитках і корпусах. Та висловила побажання, аби наступного року збільшилась кількість дисциплін, які викладаються англійською мовою.

     Директор Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК Валерій Ушкалов звернув увагу на значну активізацію роботи очолюваного ним колективу із залучення коштів, яка вже принесла позитивні результати.

     Відповідаючи на питання про пошук можливостей забезпечення молодих спеціалістів житлом, Станіслав Ніколаєнко сказав: університет обов’язково долучиться до вирішення цієї проблеми. Наприклад, даватиме суди. Але станеться це лише тоді, як виш міцно стане фінансово «на ноги».
      Конференція трудового колективу одноголосно схвалила звіт ректора Станіслава Ніколаєнка.

     Голова профспілкового комітету співробітників Ростислав Тарасенко доповів про виконання чинного колективного договору між адміністрацією і працівниками НУБіП України в 2015 році. Так, згідно колективного договору для оцінки роботи науково-педагогічних працівників застосовувалися результати рейтингової оцінки діяльності відповідно до затвердженого положення. Середній коефіцієнт рейтингу НПП за минулий рік склав 1,66, в т.ч. серед професорів 1,9, доцентів, старших викладачів і асистентів – 1,61. Враховуючи те, що рівень оплати окремих категорій працівників університету залишається невисоким, адміністрацією університету, в межах фонду оплати, здійснювалося підвищення заробітної плати праці через систему надбавок.

     Одним з найважливіших розділів колективного договору є виконання адміністрацією заходів з охорони праці та пожежної безпеки, створення безпечних умов на робочих місцях. Відділом з охорони праці регулярно проводяться відповідні інструктажі, навчання з керівниками та відповідальними працівниками ННІ і кафедр тощо. Слід відмітити, що у 2015 році в базовому закладі не було жодного випадку виробничого травматизму.

     Важливе місце в діяльності університету відводилося вирішенню соціальних питань – відпочинку та оздоровленню студентів, співробітників та їх дітей, поліпшенню житлових умов співробітників та їх сімей, харчуванню співробітників і студентів та ін. Актуальним є і питання поліпшення житлових умов співробітників. Зараз в університеті на квартирному обліку перебуває 168 осіб, які потребують поліпшення житлових умов.

    

     Адміністрація проводить системну роботу з відновлення та реконструкції закладів харчування в корпусах та гуртожитках університету. Зокрема, у 2015 році введено в дію буфети у 4 корпусі та 8 гуртожитку.
     Спільними зусиллями адміністрації та профкомів співробітників і студентів проведено цілий ряд заходів, які сприяли фізичному і духовному розвитку співробітників і студентів: спортивні змагання у рамках спартакіади «Здоров’я», День університету, огляди художньої самодіяльності, конкурси «Краса НУБіП», «Голосіївська весна» та ін.

     Разом з тим частина положень колективного договору виконана не повністю. Так, незважаючи на інтенсивну роботу в цілому по університету щодо ремонтів дахів, залишається проблема їх протікання у ряді навчальних корпусів (зокрема корпус 12 блок Г) і гуртожитків (№№ 9, 10), не здійснено реконструкції наявних вентиляційних систем у корпусах №№ 2, 10, 12, 7 та центральному книгосховищі бібліотеки. Висловлюється цілий ряд зауважень про недостатність забезпечення спецодягом, особливо на рівні лаборантського складу кафедр. В першу чергу це кафедри факультетів захисту рослин, біотехнологій та екології, агробіологічного, ветеринарної медицини, УЛЯБПК АПК та інші. Ряд аудиторій та викладацьких кімнат мають недостатній рівень освітленості тощо.

     Частина із зауважень не виконані з об’єктивних причин через відсутність належного фінансування. Однак, є й такі, що зумовлені недостатньою організованою діяльністю відповідних служб та підрозділів.

     Начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот озвучила зміни до положення про оплату праці, які були підтримані делегатами одноголосно.

     Збори також ухвалили зміни до Статуту університету у зв’язку з входженням до його структури Рівненського аграрного коледжу.

Ірина Білоус,
Денис Рудень

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook